Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

11 Ekim 2024 14:06

Merhaba, İş Bankası'nın 4543591927620637 numaralı kredi kartını kullanmaktayım. Hiçbir şekilde otomatik kredi kartı limit artış talebim olmadığı halde, banka tarafından müşteri sayfama yasadışı müdahale edilerek sanki tarafımdan otomatik limit artışı onayı verilmiş gibi bir işlem tesis edilmiştir. 11.10.2024 tarihinde bankanın müşteri temsilcisi E*** Hanım ile görüştüğümde ise “size 25.09.2024 tarihinde mobil uygulama üzerinden limit artışı yapacağımız konusunda mesaj gönderdik ve 09.10.2024 tarihine kadar da süre verdik. Siz de kabul veya red şeklinde herhangi bir geri dönüş yapmadığınız için limitinizi artırdık” şeklinde bir cevapla karşılaştım. Benim bu mesaja geri dönüş yapmak, kabul veya red gibi bir beyanda bulunma zorunluluğum yok. Bankanın da bunu gerekçe göstererek onayım olmadan kredi kartı limitimi artırma yetkisi yok. Zaten hiçbir zaman limit sınırına dayanacak kadar harcamam olmadı ki, limit artışına ihtiyacım olsun. Yapılan işlem hukuka ve yasalara aykırıdır. Hesap özetimin çıkmasından bir gün önce limit artışı yapılması da manidardır. Sırf kredi kartı hesap özeti borcumun asgari ödeme tutarını %20'den %40'a çıkarmak için yapılmış, iyi niyetli olmayan ve müşterisine asgari saygıdan bile uzak bir işlem olarak görüyor ve banka yetkililerinden 10.10.2024 tarihli kredi kartı hesap özetimin iptal edilerek 24900 TL'lik kredi kartı limitime göre yeniden düzenlenmesini istiyorum. Ayrıca not olarak ekleyeyim ki, hiçbir zaman kredi kartımın hesap özetinin asgari tutarını ödemedim, devamlı hesap özetinin tamamını ödedim. Benim gibi sorumluluk sahibi, borcunu gününde ve tam ödeyen bir müşteriye yapılan böyle bir davranışı kabullenemiyorum. Buna benzer bir işlemle tekrar karşılaşırsam kredi kartımı iptal ettireceğimin bilinmesini isterim. Memlekette onlarca banka var, yüzlerce de kredi kartı var. Yasal haklarım saklı kalmak üzere gereğinin yapılmasını istiyorum.

profile profile

Yağmur sonuçtan hiç memnun değil

İzinsiz Kredi Kartı Limit Artışı: Müşteri Taleplerine Saygısızlık

25 Şubat 2025 12:23
Tuğba sonuçtan hiç memnun değil

İş Bankası'nda Onaysız Kredi Kartı Limit Artışı Sorunu

26 Şubat 2025 21:32
Orhan sonuçtan hiç memnun değil

Onayım Dışında Kredi Kartı Limit Artışı Ve Kapatma Talebim

22 Eylül 2025 22:20

Kredi Kartı Limitimin Onayım Olmadan Yükseltilmesinden Rahatsızım

27 Nisan 2025 12:47
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

İş Bankası Kredi Kartı Limit Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Çıkmazı

18 Kasım 2024 15:44