Uğur sonuçtan hiç memnun değil

Kurutma Makinesi Sorunu Ve Yetersiz Müşteri Hizmetleri

Kurutma Makinesi Sorunu Ve Yetersiz Müşteri Hizmetleri
11 Aralık 2024 20:18

01.12.2024 tarihinde Hepsiburada üzerinden satın aldığım Hoover marka NDPH 11A2TCBEXS17 11 kg Wi-Fi + Bluetooth bağlantılı ısı pompalı kurutma makinesi, 03.12.2024 tarihinde hepsijetxl tarafından hasarsız olarak tarafıma teslim edildi. Kurulum için servis kaydı oluşturdum, 06.12.2024 tarihine gün verdiler ve söyledikleri gün kuruluma geldiler. Kurulum esnasında makineyi açan servis personeli, makinenin tamburunun sesli ve vuruntulu çalıştığı gerekçesiyle kurulumu yarım bıraktı. Ürünü iade etmem gerektiğini söyleyerek apar topar kapıya yöneldi. Kendilerine ürünün değişimini sorduğumda, geri gönderin, böyle mi kullanacaksınız dediler. Sıfır olarak aldığım ürünü tabii ki böyle kullanmayacağım, ancak markaların bu tarz durumlarda değişim yaptığını bilen bir tüketiciyim. En son çare, yazdıkları formun bir nüshasını istedim. Ürünü iade de edecek olsam sonuç olarak ürünü kendim açmadığımı ispatlamam istenecek. Arkadaşlar ısrarla tarafıma bir form vermediler nedense. Markayı aradım, durumu anlattım, kendileri formun ulaştırılması için ilgileneceklerini ilettiler ancak bir geri dönüş olmadı. Sonrasında kurulum talebi için tarafımı arayan numarayı zorlanarak da olsa buldum ve durumu ilettim, kendileri tarafıma formu ileteceklerini ilettiler ve söyledikleri gibi birkaç gün sonra tarafıma formu ilettiler. Ancak sıkıntı şu, Hoover'ın kendi evrakında müşteriye değişim teklif edildiği bilgisi yer alıyor fakat tarafıma bu şekilde bir bilgi sağlanmasını geçtim, ben talep etmeme rağmen böyle bir seçeneğin varlığından bahsedilmiyor ve forma müşteri iade istiyor yazılmış. Sonrasında tekrar markayı arayarak durumu izah ettim, servisle iletişime geçmemi, değişim talep etmemi söylüyor. Peki dedim, onu da arayalım. Arıyorum, servis telefonu açmıyor. Yani sıfır olarak satın aldığımız üründe kırk yeri kırk kere aramamız gerekiyor. Marka, kendi ürünü için gerekli işlemi yapacak yerlere işlem sağlatamıyor.

Yasal iade süreci geçmemesi için ve sonrasında Tüketici Hakem Heyeti vs. uzunca sürecek işlemlerle uğraşmamak için iade talebinde bulundum. 3 gün sonra ürünü kargoya vermem gerekiyor. Fabrikasyon hatalı ürünü iade edeceğim, tekrar satın almak istersem üründe 4000 TL civarında fiyat farkı var. Ben sıfır olarak satın aldığım hatalı üründe sıfır çözüm diyorum bu sürece. Yasal iade süreci dolana kadar tarafıma çözüm sunmadığınız takdirde ürünlerinizin çevremde hiçbir eve girmemesi için elimden gelen çabayı göstereceğim.

12 Aralık 2024 14:59 (Şikayetten 18 saat sonra)
24 Aralık 2024 12:01

Bahsettiğim süre içerisinde çözüm üretilemedi servis ayrı merkez ayrı iletişime geçti iki taraf da farklı şeyler konuşuyor en son merkez 10 gün içinde değişim yapabileceğini iletti tamam yapın o zaman dedim, talebin iade olarak kapandığını işlem sağlayamadıklarını dönüş yapacaklarını ilettiler ben de aynı gün geri dönüş beklediğimi aksi halde iade süresinin dolduğunu ifade ettim ancak arayan soran olmadı. Ürünü iade süresi dolmadan iade ettim ki diğer şikayetlere baktığım kadarıyla değişim yapılacağı söylenen ürünlerin de sürüncemede olduğunu gördüğümden iyi ki öyle yapmışım. Ürününün arkasında olan servis konusunda sıkıntı çıkartmayacak bir ürün aldım. Tabi bu ürünü aldığım sırada olan fiyatı ile satın aldığım fiyat arasında 6500 TL fiyat farkı ile oturduğum yerden 6500 TL zarar etmiş oldum ilgili marka sayesinde. Ama bir musibet bin nasihatten iyidir... Asla almam aldırmam.

Erhan
Erhan

Ben de aldım ve aldığım gibi arızalı çıktı. Şimdi ne servis ne de müşteri hizmetleri cevap verip sorunumu çözmüyor. Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet edeceğim

Aylin
Aylin

Tüketici Mahkemesi çözüm

Öncelikle geçmiş olsun. Bakın bende bir tüketiciyim, insanlar haklarını bilmiyorlar, eminim sizlerde bilmiyorsunuz. Hiç öyle teknik servisle-üreticiyle-fabrikasıyla uğraşmanıza gerek yok. Sadece Hoover değil, bugün hangi firma olursa olsun oyalama taktiğini uygular, yok yan yattı, çamura battı, süresi doldu, hep fasa fiso. Bunlara göre iş o ürünlerini satana kadar, efendim bizde tüketiciye son derece önem veririz, biz şöyle köklü böyle büyük bir firmayız, en ufak şeyde dahi mağduriyet yaşamazsınız derler ama bunlar birer satış stratejisi. O ürünü satana kadar öyle. Sattıktan sonra kırk dereden getirirler. Bakın haklarınız var, bilin bunları. Tüketici Mahkemesi'ne gidin. İsterseniz ürünü kullanın veya kullanmadan hiç fark etmez, varsa ellerinde ürünün birebir aynısını, yoksa bir üst modelini size vermek zorunda. Hatta paranızı dahi zarardaysanız faiziyle geri almayı bile isteyebilirsiniz.

Hoover Kurutma Makinesi İçin Servis Gecikmesi Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu

Sinan