Halkbank Kredi Kartımdan Şahsıma Ait Olmayan Harcamaların Yapılması

13 Ağustos 2024 15:48

Merhaba. Benim iznim olmadan Halkbank'a ait kredi kartımdan Apple Store'dan 42.999 TL ve diğer platformları da eklersek toplamda 47,700 TL civarında harcamalar 12.08.2024 tarihinde yapıldı. Şüpheli işlem mesajlarını görür görmez bankaya hem itirazda bulundum hem de bütün kartlarımı kapattırdım. En yüksek çekim olan Apple Store
Müşteri Hizmetlerini 13.08.2024 tarihinde sabah saat 09:15'te 0216 282 15 11 numaralı telefon numarasından arayarak şahsıma ait olmayan harcamanın iptalini talep ettim. Görüştüğüm temsilci siparişi iptal olan kredi kartı numaramdan bularak iptal ettiklerini söylediler ve kart bilgilerinin çalıntı olduğunu sisteme işledikleri de belirtti. Yapılan harcamaların tamamen benim bilgim dışında gerçekleştiğini. Herhangi bir yere herhangi bir şekilde bilgilerimi kayıt etmediğimi ve telefonuma gelen hiçbir SMS'e onay vermediğimi belirtmek istiyorum. Telefonuma harcamalara yönelik SMS'ler gelince bankayı bildirdim. Şahsıma sit olmayan bu işlemlerin iptalini ve kredi kartımdan çekilen meblağların iadesini ve mağduriyetinin bir an evvel giderilmesini talep ediyorum.

19 Ağustos 2024 15:47

12.08.2024 tarihinde saat 18:30 itibariyle telefonuma ardı ardına gelen mesajlar sonucunda Halkbank tarafından şahsıma verilen kredi kartından bilgilerim çalınarak rızam dışında harcamaların yapıldığına dair mesajlar almaya başlamıştım. İvedilikle adı geçen bankayı arayarak hem harcama itirazında bulundum hem de kredi kartım ve ona bağlı banka kartımın kapatılmasını sağladım. Ayrıca Halkbank Diyalog ile o akşam birçok kez iletişime geçtim. Akşam saati olduğu için en yüksek alışveriş yapılan Apple Store ile iletişime geçemedim. Apple Store'un müşteri temsilciliğinin çalışma saatlerinin başlangıcı olan 09:00'da (13.08.2024 Salı sabahı) arayarak Halkbank Kredi Kart bilgilerimin çalındığını durumu bankaya da bildirdiğimi ve sizin online servisinizden alışveriş yapıldı diye temsilci ile görüştüm. Temsilci kartın son dört hanesinden yapılan alışverişleri buldu ve iptallerini gerçekleştirdi. Ayrıca alışveriş yapılan kartın da çalıntı olduğunu sistemlerine işledi. Aynı gün ve daha sonraki günlerde tekrar durumu teyit etmek için Apple Store ile görüştüm. Her görüştüğümde kargo mağazadan çıktıktan sonra bankanın provizyonda olan parayı hesaplarına aktardığını söylediler. Ben de bu hususta bankayı defalarca aradım ve durumu kendilerine belirterek paranın hesabıma döndürülmesini talep ettim. Her seferinde sanki suçlu benmişim gibi incelemede diye cevap aldım. Ayrıca durumla ilgili olarak 13.08.2024 tarihinde saat 10:00'da Tokat Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulundum. Kartım üzerinden Çiçek Sepeti (Hiçbir muhatap bulamadım), Disney Plus (Hiçbir muhatap bulamadım), Exxen (Harcamanın bir kısmını iade ettirdim) ve Apple Store (Ürünleri durdurdum ve çalıntı kart bilgileriyle alındıklarını sisteme işlettim) gibi yerlerden alışveriş yapılmış. Şahsıma ait olmayan ve bir kısmını durdurmayı başardığım alışverişler için kartımdan çekilen paraların tekrardan kartıma iadesini talep ediyorum. Adı geçen bankanın bu hususta daha hızlı olarak biz müşterisini daha çok mağdur etmemesini talep ediyorum. Aksi halde bu işlemler ivedilikle yapılmazsa şahsıma ait olmayan harcamaların ödemesini yapmak zorunda kalacağım ve bunu maddi imkanım elvermeyeceği için yapamayacağım. Sizden istirhamın hırsızlar tarafından yaratılan ve Halkbank tarafından bir türlü çözülemeyen mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

13 Ağustos 2024 15:58 (Şikayetten 9 dakika sonra)

13 Ağustos 2024 16:00

Müşterimize e-mail kanalı ile bilgi verilmiştir. Sayın Müşterimiz; ürün ve hizmetlerimizle ilgili öneri, istek ve şikâyetlerinizi; 7/24 hizmet sunan Halkbank Dialog'un ve Halkbank Kurumsal Dialog’un telefonlarından, faks ve web sitemizden iletebilirsiniz. Saygılarımızla, T. Halk Bankası A.Ş.

Bilge sonuçtan hiç memnun değil

Kredi Kartımdan Onaysız İşlem Yapıldı, Mağduriyetim Giderilmedi

16 Ağustos 2025 23:20

Onayım Dışında Yapılan Kart İşlemleri İçin Acil Çözüm Bekliyorum

Öykü
29 Temmuz 2025 10:53
onayim-disinda-yapilan-kart-islemleri-icin-acil-cozum-bekliyorum-1.jpg

Halkbank Mobil Bilgilerimin Çalınması Ve Harcamalar Yapılması

02 Ağustos 2024 10:46
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

İptal Edilen Kartımla İzinsiz Harcama Ve Güvenlik Açığı Mağduriyeti

Zeynep