Halkbank Konut Sigortasını Kendi Bankasında Yapılmasını Şart Koşuyor

17 Mayıs 2024 10:31

Halkbank bankasından 2023 Mayıs ayında 0.69 faizle konut kredisi çektim ve evimi aldım. Bu ay konut sigortası ve DASK sigortasını zorunlu olarak yaptırmam gerekiyor. Bunu sorun etmiyorum Kahramanmaraş'ta ikamet ediyorum. Banka da kendi parasını korumaya alıyor sorun değil. Fakat konut sigortasını Halkbank kendi bünyesinde yapılmasını şart koşuyor. Yasal süreçte müşteri, konut sigortasını yaptırmak zorunda fakat herhangi bir kurumdan yaptırabilir Halkbank bunu reddediyor. Gerekçe olarak 0.69 faiz oranında düşük faizle kredi çektiğim için bunu şart koşuyor. 24 Mayıs tarihinde otomatik olarak açık hesaptan çekip hesabımı eksiye düşürecekler. Zaten banka hesabımda istediği gibi para çekip ekliyor. Açık hesabi iptal ettirmiyor. Kredi kartımı kapatmıyor. Kredi çektim diye ruhumu, bedenimi teslim etmişim muamelesi alıyorum. Kahramanmaraş merkez Şube bu konuda aşırı ketum ve yasal hakkımı reddediyor. Yasal hakkımı savunmak zorundayım. Bu konuda yardımcı olursanız mutlu olurum.

17 Mayıs 2024 13:16 (Şikayetten 2 saat sonra)

17 Mayıs 2024 13:21

Müşterimize e-mail kanalı ile bilgi verilmiştir. Sayın Müşterimiz; ürün ve hizmetlerimizle ilgili öneri, istek ve şikâyetlerinizi; 7/24 hizmet sunan Halkbank Dialog'un ve Halkbank Kurumsal Dialog’un telefonlarından, faks ve web sitemizden iletebilirsiniz. Saygılarımızla, T. Halk Bankası A.Ş.

Necip
Necip
17 Mayıs 2024 16:07

Tarafıma SMS ile dönüş yapıldı fakat uygun bulunmadığı söylenildi. İtirazıma devam etmem dahilinde Türkiye Bankalar Birliği hâkimliği kurumuna başvuru yapmam gerektiği söylendi. Hakemliğe başvuru yapsamda olumlu bir yanıt alacağımı düşünmüyorum çünkü kredi çekerken önümüze serilen düzinelerce kağıdı iki saniye içinde imzalattıkları ve bu imzalanan maddelerin birinde bu tarz bir ibarenin yer olduğunu bildikleri için. Ben diğer bankalardan da çokça kredi çektim ama hiçbirinde Halkbank'nda yaşadığım problemi yaşamadım. Kısaca bu bankadan kredi çekecek insanların bir defa daha düşünüp özgürlüğünün yasal haklarının kısıtlanmasını göz önüne alıp öne göre işlem yapmasını tavsiye ederim.

17 Mayıs 2024 13:45
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Hüseyin
06 Temmuz 2023 16:04

Özdemir
29 Ocak 2025 09:57
Esen sonuçtan hiç memnun değil

11 Aralık 2024 13:15
Halkbank'tan Zorunlu Sigorta Şoku
Can sonuçtan hiç memnun değil

01 Aralık 2023 11:37

Halkbank Kategorileri