Buket sonuçtan hiç memnun değil

Halkbank Kadın Girişimci Kredisi Faizi Yanlış Yönlendirme

01 Ocak 2024 22:54

Halkbank kadın girişimci kredisine 14.06.2023 tarihinde başvurdum ve daha önce yararlandığım 265.000 ytl tutarındaki kadın girişimci kredisinden tekrar yararlandım. Banka temsilcim olan ve Halkbank Ankara/Bağlıca şubesinde çalışan f***b*** ile görüştüğümde, daha önce çektiğimiz krediler gibi sabit faiz ile %1,25 kredi faizi ile bu krediyi vereceklerini söylediler. Kendisi bize 500.000 ytl'ye kadar kredi verebileceklerini, ancak farklı bir kredi türünden çekilebileceğini ve bunun da değişken faizli olacağını belirten ikinci bir teklif sundu. Biz, bunu reddedip, sabit faizli olduğunu üç kez sorup teyit ettiğimiz Kadın Girişimci Kredisi için 265.000 ytl'lik kredi için başvurduk. Kendisi ile yaptığımız telefon görüşmelerinde de sabit faiz olup olmadığını teyit ettiğimiz bu krediyi her seferinde öyle olduğunu belirterek bizi onayladılar. Aramaları ise bankaya ait telefondan değil, kendi şahsi hattından gerçekleştirdi. Daha sonra yüz yüze görüşmelerimizde aynı beyanı tekrar ettiler. Acilen yetiştirilmesi gerektiği söylenip şubeye çağırıldığımda, daha önce aynı kredi türünü çekmiş olduğumuzdan ve sözleşmedeki değişim türünü sorduğumda 'o önemli değil' diye bize geçiştirildiğinde, uzun zamandır danışmanım olması nedeniyle kendisine güvenip imzaladım. 22 Aralık 2023 tarihinde Halkbank Mobil Şubeme girdiğimde çekmiş olduğum kredi faizinin %1,25'ten %3,84'e çıkarıldığını gördüm. Şubede sorumlum f*** b***'ı aradığımda 'Ben bu olayı hatırlamıyorum' diyerek Genel Merkezi arayıp, benim çektiğim zamanda Kadın Girişimci Kredisinin faizinin sabit olup olmadığını sorgulayacağını söyledi. Ertesi gün arayıp, 'Ben size değişken faiz olduğunu beyan ettiğimi iddia ediyorum' dedi. Sözleşmemizin ıslak imzalı nüshasını 25 Aralık 2023 tarihinde istememize rağmen, halen bize gönderilmeyip boş, imzasız bir taslak nüsha gönderilmektedir. Daha sonra bu şubenin müdürü olan m*** b*** ile görüştüğümüzde, kendisi f***b***'ın böyle bir yanıltmaya kasten olarak gitmediğini tahmin ettiğini beyan etti. Bu krediyi çekerken yanımda bulunan eşim m*** g*** ve banka danışmanımızın telefon yoluyla görüştüğü muhasebecimize de aynı beyanları vermiştir ve bunlar telefon kayıtlarında mevcuttur. Bizimle belge bile paylaşmadan yanıltarak faiz oranlarımızı değiştiren bu şube ve bahsettiğim kişiler hakkında araştırılma başlamasını ve bu olaydan Türkiye'nin her bir tarafında benim gibi kadın girişimci mağdurların olduğunu bildirmek isterim.

02 Ocak 2024 09:08 (Şikayetten 10 saat sonra)

03 Ocak 2024 13:18

Müşterimize e-mail kanalı ile bilgi verilmiştir. Sayın Müşterimiz; ürün ve hizmetlerimizle ilgili öneri, istek ve şikâyetlerinizi; 7/24 hizmet sunan Halkbank Dialog'un ve Halkbank Kurumsal Dialog’un telefonlarından, faks ve web sitemizden iletebilirsiniz. Saygılarımızla, T. Halk Bankası A.Ş.

Semire

İyi günler Halkbank kadın girişimcilere özel kredisine güvenerek iş yeri açtım krediye başvurdum ama başvurum onaylanmadı nedenini sorduğum zaman herhangi bir cevap alamadım ne müşteri temsilcisinden ne de şubeden eğer krediyi vermeyecekseniz ne diye sistemde kredi desteği veriyoruz diye yazıyorsunuz başvurumun onaylanmama sebebi nedir lütfen beni aydınlatın.

07 Eylül 2023 10:43
Halkbank Kadın Girişimci Kredisi
Oguz sonuçtan hiç memnun değil

Halkbank Değişken Faiz Mağduriyeti

10 Ekim 2023 14:28