Emre sonuçtan hiç memnun değil

Emre
31 Temmuz 2024 10:05

Merhaba;

Getir firmasının daimi bir müşterisi olarak, şu yaşadığımız şey beni gerçekten üzdü. Şuraya şikayet bırakmayı gerektirecek kadar saçmalamaya başladılar.

27 Temmuz 2024 tarihinde üst üste 2 sipariş verdim. Evde değildim. Ancak evde teslim alabilecek 2 kişiyi önden bilgilendirdim. Kapıda bekliyorlardı.
Özkuruşlar Market siparişini teslim aldılar. Kurye gayet nazik bir şekilde geldi. Zili çaldı. Kendisine teşekkür ettik ve ürünlerimizi teslim aldık.
Köfteci Yusuf siparişi için;
daha 5 dakika önce teslimat yapılabilen adrese ne hikmetse, zile dahi basmadan direkt olarak telefona sarılan diğer kuryemiz, telefona cevap verilmediği için siparişi iptal etmiş.
1. Telefonu açma zorunluğumuz yok. Açamayabiliriz. Ancak ödemesi peşin yapılmış bir siparişin teslimatının en azından zile basıp, kapıya vurarak yapılabilmesi lazımdı? Hiç denememiş anlaşılan.
Mobil uygulamayı kullanma amacımız bu zaten. Hayatımızı kolaylaştırması için gelmemiş miydi Getir? Bana ulaşamadıysanız, size o adreste teslim alacak 2 kişi bırakıyorum ki. Zili çalsanız bu kadar basit bir sorun çığ gibi büyümezdi. Yıllardır iki adresime sevk istiyorum. İlk defa bu kuryede gördüm, zili çalmadan arama yapmasını. Sanırım kolayına geliyor. Madem telefon ile arama konusunda teyit alması gerekiyor, Özkuruşlar market siparişimde 5 dakika önce böyle bir olay neden yaşanmadı? Tamamen kuryenin inisiyatif alıp, zile basmamasının sonucunu yaşıyoruz. Bu tüketicinin problemi değildir...
2. Destek almak için sizinle iletişime geçtiğimde, prosedürleriniz gereği telefonla iletişime geçilemediği için iptal edildiğini ve para iademin yapılamayacağını söylediniz. Önceki maddede açıkladığım gibi, aynı anda verilmiş iki siparişimde farklı prosedür uygulayamazsınız. Bunu "Telefonu açmadığınız için siparişiniz iptal edildi" diye tanımlamanız ayrı saygısızlık. Rakip firmalarda böyle bir problem hiç yaşamadım. Böyle bir senaryoda zile basma huyları var çünkü. Zile basıyorlar anlamıyorlar telefondan falan. Sizde haklısınız. Bilmiyorlar, geride kalmış rakipler...

Özetle; her şeyinizden memnun bir müşteri grubunuzu, şirketim ve ailemdeki referans olduklarım dahil, hiç çekinmeden rakip firmalardan devam etmeye mecbur bırakacaksınız.

Lütfen; bu kadar yıl sizi tercih etmiş olmamız konusunda bizi pişman etmeyin.

Tarafıma teslimatı gerçekleştirilmemiş siparişim için ödediğim miktarın; ivedilikle iadesinin gerçekleştirilmesini rica eder, iyi çalışmalar dilerim.

Turgut
18 Nisan 2024 15:15