Samet sonuçtan hiç memnun değil

Franke Klima Arızası Ve Garanti Sorunu

10 Kasım 2023 02:52

Merhabalar,
Aralık 2021 yılında satın aldığım evdeki klimalar, bulaşık makinesi, mikrodalga fırın, ankastre set, lavabo ve musluk bataryasının olmak üzere neredeyse her ürünüm Franke markası olarak teslim aldım. Aldığım yapı sahibi (müteahhit firmanın) hem Franke bayisi olması hem de binayı yaptığı için cihazlarla ilgili sorun yaşayacağımı aklımdan bile geçirmedim.
Evimde bulunan 3 adet multi klimanın çalışmadığını tespit ettim. Bununla birlikte müteahhit firmayı ve Franke servisini aradım ama sürekli olarak oyalandım. Franke servisini aradığımda klimaların dahil olmak üzere hiçbir ürünün garantisi olmadığını ve klimaların garantilerinin 07/03/2020 tarihinde başlatıldığını öğrendim.
Müteahhit sorunun çözümü için Franke genel merkeze mail attıklarını ve evi aldığım tarih itibariyle garantinin başlayacağını söylediler. Garanti sorunu bir türlü çözülemedi.
Franke'nin İzmit servisinde ricada bulundum ve evime kadar geldiler. İnanın Franke'nin İzmit yetkili Servisindeki M**** bey o kadar kaliteli biri ki çok yardımcı oldu.
M**** bey klimaların gazının olmadığını tespit etti, klimaların gazının ilk başta olmama ihtimalinin olduğunu ya da tesisatta bir soru olabileceğini söyledi.

Klima tesisatlarındaki muhtemel problemin borulardaki olası çatlaktan kaynaklandığını öğrendim.
Ne yazık ki bir şok daha klimaların tesisatıyla ilgili problemi öğrendikten sonra yaşadım. 07/03/2020 tarihinde Franke yetkilisinin tuttuğu raporda “şantiye firmasının çektirmiş olduğu altyapı tesisatına montaj yapıldı. Sorunsuz teslim edildi” yazısını gördüm. Franke'nin yetkili firması ürünü sorunsuz teslim ettiğini ve montajı şantiyenin çektirmiş olduğu tesisata yaptırdığını söylemesine rağmen olası bir kaçağın (duvara gömme) ankastre tesisatta çıkmasına müşteri hatası olmadığını söyleyebilirim.

Özetle, klimalarım çalışmıyor ve nasıl olmuşsa tesisatta sıkıntı olmasına rağmen sorunsuz teslim edilmiş. Eğer yetkili servis kendisi tesisat yapmadıysa neden gelip şimdi tesisatı yapmıyor. Benim anlamadığım klimalar için gelen boruları Franke servisi müteahhit firmaya mı verip montajı yaptırdı ya da kendisi mi yaptı. Kendisi yaptıysa sorunlu olan tesisatım değiştirilip klimalarım çalıştırılsın. Eğer şantiye firması kendisine verilen boruları verip montaj yaptıysa yine hata yetkili servisin değil mi? Eğer şantiye Firması kafasına göre montaj yaptıysa ki hiç sanmıyorum. Franke'nin klima montajı için ayırdığı ve kullanmadığı klima borularını yetkili servis mi aldı?

10 Kasım 2023 08:31 (Şikayetten 5 saat sonra)

Değerli Müşterimiz; Başvurunuz işleme alınıp, ilgili birimlere yönlendirilmiştir. Franke ürünlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Franke Mutfak ve Banyo Sistemleri San. ve Tic. A.Ş Müşteri Hizmetleri

11 Kasım 2023 22:08

Konuyla ilgili olarak tekrar geri dönüş yapılmasını bekliyorum. Süreci takip ediyorum.

15 Kasım 2023 19:24

Klimalarla ilgili olarak yetkili servis tarafından aradım ve Franke genel merkezinden ezgi hanım ile sürekli olarak irtibat halindeyim. Konuyla ilgili olarak yetkili servisler ve genel merkezle konuştuğumda imkanlar dahilinde yardımcı olunabileceği kanaatine vardım. Özellikle tesisatta bir sorun çıkması durumunda sıva vs konusunda bende elimden geleni yapacağım. Sürecin takibi devam etmekte olup Ezgi hanıma sabrı için ve yetkili servis Gökhan bey ve Murat Beye ilgileri için minnettarım.

Gizem sonucu yetersiz buldu

Franke Ankastre Ürünlerinde Kalite Sorunu Ve Yüksek Maliyet

Evrim
23 Kasım 2025 23:09
kullanilmamis-ankastre-urunlerde-garanti-baslangici-sorunu-ve-magduriyet-5.jpg
İsmet sonuçtan hiç memnun değil

Bulaşık Makinesi Sepeti Ve Servis Sürecinde Yaşanan Sorunlar

İsmet