2023 Model Ford Kuga'mın Şanzıman Sorunu

2023 Model Ford Kuga'mın Şanzıman Sorunu
02 Ağustos 2024 23:03

27.07.2024 günü 2023 Model 26.000 kilometredeki Ford Kuga Ecoboost aracım, Mersin'e tatile giderken şanzıman arızası verdi. Aracım, Ford yol yardım aracıyla Mersin Gürsoylar Ford yetkili servisine çekildi. Hafta sonu olması sebebiyle arıza tespiti 2 gün sonra yapıldı. Sonraki 2. Günde de uzun uğraşlarım sonucunda tarafıma ikame araç tahsis edildi. Aracımın şanzımanının değişimini ısrarla talep etmeme rağmen, Ford müşteri temsilcileri şanzımanın Revmer tarafından onarılmasının uygun görüldüğünü telefonla arayarak belirtiyorlar. Ford müşterisi olarak mağdur ediliyorum. Oysaki aracımı alırken yeni Ecoboost motorlardaki sorunların giderildiğini, şanzımanın da sorunsuz ve yeni tip şanzıman olduğunu, yerli ve yabancı Forum sitelerini inceleyip araştırarak Volkswagen Tiguan yerine Ford Kuga'yı tercih etmiştim. Aracımın şanzımanının tamir yerine yeni şanzıman takılmasını talep ediyor, mağduriyetimin en kısa sürede giderilmesini istiyorum.

06 Ağustos 2024 16:29 (Şikayetten 3 gün sonra)

Yorumlar (7)

Çağlar
Çağlar

2023 model 1.5 Kuga yı geçen aralık ayında aldım ve 4 gün önce aynı arızayı bende de verdi. Aracım 3 gündür serviste ve daha sorunun ne olduğu bile belli değil. Aracım 8500 km de ve yakıt 9.8 litre altına kesinlikle düşmüyor. Bende Volkswagen ile Kuga arasında kalmıştım keşke Volkswagen tercih etseymişim diyorum. Ekranda hatalar oldu birkaç kez, şanzımanda vuruntu hep vardı, yakıt çok yüksek,

Kemal

Öncelikle geçmiş olsun Çağlar bey. Aracımı şubat ayında almıştım. Şanzıman sorunu yaşayana kadar aracımda en ufak bir sorun (vuruntu, yüksek yakıt) olmadı. Şehir dışı 6.5-7 litre şehir içinde yaklaşık 10 litre yakıt ortalaması ile geziyorum. Şanzımanın revizyonunun üzerinden 45 gün geçti. Herhangi bir sorun yok. Aracım eskisi gibi gaza basınca hakkını veriyor. Yakıtta çok az miktarda düşüş oldu diyebilirim. Aracın aslında bir suçu yok. Bir çok markada karşılaşılan sorunlar. Bence asıl sorun Ülkemizdeki ilgisiz alakasız Ford Yetkili servisleri ve çalışan ustaları (hepsi diyemem mutlaka aralarında çok iyileri ve bilgili ustaları vardır). Bundan önce 6 yıl Toyota kullandım. Yetkili serviste müthiş ilgi, alaka, yardımcı olma, sorun çözme ve alanında uzman ustaları vardı. (Adana Mıçı-Toyota) her gün mutlaka birkaç kez arayıp aracınızın durumunu sorun. Çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede sorun bulunup çözülür.

Kemal

Öncelikle geçmiş olsun Çağlar bey. Aracımı şubat ayında almıştım. Şanzıman yaşayana kadar aracımda en ufak bir sorun (vuruntu, yüksek yakıt) olmadı. Şehir dışı 6.5-7 litre şehir içinde yaklaşık 10 litre yakıt ortalaması ile geziyorum. Şanzımanın revizyonundan sonra yaklaşık 45 gündür herhangi bir sorun yok. Aracım eskisi gibi gaza basınca hakkını veriyor. Yakıtta çok az miktarda düşüş oldu diyebilirim. Aracın aslında bir suçu yok. Bir çok markada karşılaşılan sorunlar. Bence asıl sorun Ülkemizdeki ilgisiz alakasız Ford Yetkili servisleri ve çalışan ustaları (hepsi diyemem mutlaka aralarında çok iyileri ve bilgili ustaları vardır). Bundan önce 6 yıl Toyota kullandım. Yetkili serviste müthiş ilgi, alaka, yardımcı olma, sorun çözme ve alanında uzman ustaları vardı. (Adana Mıçı-Toyota) her gün mutlaka birkaç kez arayıp aracınızın durumunu sorun. Çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede sorun bulunup çözülür.

Sercan
Sercan

Merhaba Kemal Bey. Sizlerin karşılaştığı motor arızasının aynısını 2 hafta önce karşılaştım ve servise aracımı verdim. Araç geri vitese geçmiyordu. Sizde de aynı sorun mu oldu acaba? Sorun çözüldü mü? Benim şanzıman için revizyon önerisinde bulundular. Sıfır şanzımanın gelmesi için süre veremiyorlar.

Kemal

Merhaba, aracım geri vitese geçmiyordu. İleri giderken de bir sorun olduğunu belli ediyordu. Gaz tepkimesinin gecikmesi ve öne doğru yığılma yapması gibi. Aracımın şanzımanının değişmesini talep ettim. Ford Otosan iki kez reddetti. Ben de mecbur revizyon yapılıp takılmasını yolunu tercih ettim. 3 gün içerisinde Revmer'den şanzıman geldi. 2 gün sonra da teslim ettiler. Eskisi gibi oldu mu derseniz? Gaz-ivme tepkisi önceki gibi değil. Eskiden gaza basar basmaz araç hopluyordu. Şimdi ise önce gaza basıyorsun sonra hopluyor. Haricinde bir sıkıntı yok.

Çağdaş
Çağdaş

Merhaba Kemal Bey, Öncelikle geçmiş olsun. 2023 Kuga almayı düşünen bir vatandaşım. Yaşadığınız sorun kronik midir, yoksa bir şansızlık mı oldu. Almamı önerir misiniz?

Kemal

Merhaba Çağdaş bey, kesinlikle tavsiye ederim. Araç mükemmel. Bagaj, arka koltuktaki rahatlık, aracın yola gidişi, yol tutuşu, B&O ses sistemi, iç yalıtım, ivmelenme, yakıtı mükemmel diyebilirim. Bir gün imkanlarım olgunlaşır da satarsam ya Tiguan ya da yeni Kuga alırım.

Yasar sonuçtan hiç memnun değil

Yasar
07 Ekim 2024 19:03
Ford Kuga Şanzıman Sorunu ve Garanti Mağduriyeti
İslam sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araçta Bitmeyen Sorunlar Ve Servis Çilesi

İslam