Safiye sonuçtan hiç memnun değil

Dyson Garantisi Olan, Kırılan Süpürge Başlığını Değiştirmiyor

Dyson Garantisi Olan, Kırılan Süpürge Başlığını Değiştirmiyor
11 Nisan 2024 13:42

Dyson Big Ball Parquet 2 süpürge süpürme başlığının sürekli aynı yerden kırılması problemi yaşanmaktadır. Daha önce iki kez aynı arıza nedeniyle kırılan parça, garanti kapsamında değiştirilmiş ancak gelen yedek parça bir yıl dolmadan yine aynı yerden kırılmıştır. Müşteri hizmetleriyle iletişime geçtiğimde bu sorunu defalarca yaşadığımı ve ilgilenmelerini istediğimi belirttim. Garanti süresi devam etmesine rağmen, yedek parçanın ücretli olarak gönderileceği ifade edildi. Sürekli aynı sorunun tekrarlanması ve yedek parçanın yüksek maliyeti, üretici firmanın sorumluluğunu gündeme getirmektedir. Markanın ürünleri genel olarak kaliteli olsa da, yedek parça konusunda maliyetler yüksek ve alternatif servis seçeneği bulunmamaktadır. Şu an için yedek parça maliyeti 3990 TL olup, bu parçanın kısa sürede yeniden kırılma ihtimali göz önünde bulundurulduğunda, maliyetin yüksekliği dikkat çekicidir. Ayrıca, alternatif bir parça veya özel servis seçeneği de mevcut değildir. Bu durum, süpürgenin kullanılamaz hale gelmesine ve mağduriyet yaşanmasına neden olmuştur. Yedek parça fiyatının neredeyse yeni bir süpürge fiyatına yakın olması da ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.

17 Nisan 2024 17:51

Dyson süpürgemin daha önce de aynı yerden aynı şekilde 2 defa kırılan süpürge başlığını garantisi devam etmesine rağmen değiştirmiyorlar. Dyson süpürge başlığında teknik olarak zayıf tasarlanan parça birçok şikayet olmasına rağmen hala faturası kullanıcıya çıkarılıyor. Parayla gönderilebileceği söylenen süpürge başlığının fiyatı 4000 TL. Para verip yine aynı sorunla karşılaşmamak kaçınılmaz. Defalarca şikayet iletmeme rağmen hiçbir sonuç elde edemiyorum. Binlerce tl vererek aldığım süpürge ne yazık ki çöp oldu.

17 Nisan 2024 16:43 (Şikayetten 6 gün sonra)

17 Nisan 2024 17:15

Dyson müşteri temsilcisi şikayetim üzerine arayarak kırılan parça garanti kapsamında olmasına rağmen yenisiyle değiştiremeyeceğini söyledi. Çözüm sunmuyorsan neden arıyorsun diye sorunca; şikayetim üzerine müşteri memnuniyeti için aramışlar. Sorunu çözememenize rağmen aramanızdan memnun mu olmam lazım? Binlerce tl ödeyerek aldığım süpürgem ne yazık ki çöp oldu. Bu şartları bilerek markayı değerlendirmemizi öneriyorum

Yasin
Yasin

Aynı parça bende de kırıldı. Ancak kullanmaya engel bir durum yaratmıyor. Bu şekilde de sorun yaşamadan kullanabiliyorum. Firmanın bu sorunu bilmemesi mümkün değil. Firmanın yapması gereken şey bu başlığa alternatif olarak yeni bir başlık üretmesi ve şikayeti olan müşterilerine bu yeni başlığı bedelsiz göndermesidir.

Hakan
Hakan

Benim de aynı şekilde öyle oldu hiçbir şekilde karşılamıyorlarmış ama bazılarının şansına garanti kapsamında oldu mu ürünü alıp sıfır yeniden tekrar ürün veriyorlar yani o nasıl oluyor ben de anlamadım çevremde alacak kişi o yine talep ettim eğer yine talebi Murat gelirse kesinlikle çevremdeki kimseye aldırmayacağım yazık yani o verecekleri paraya sana küçük çocuğu da evde olabilir yanlışlıkla eli bile diyebilir Garanti sonuçta yani Garanti boşuna mı veriyorlar 2 yıl

Dyson Süpürge Başlık Sorunu: Garanti Sonrası Yüksek Maliyet

Semra