Mert sonuçtan memnun

Mng Kargo Hasar Tespit Tutanağı Tutmadı Ve Yanlış Yönlendirme Yapıldı

Mng Kargo Hasar Tespit Tutanağı Tutmadı Ve Yanlış Yönlendirme Yapıldı
08 Nisan 2023 12:21
Mert'nin Teşekkür Mesajı
“Konuyla ilgili özür dilendi. Gerekli uyarıların yapıldığı ve böyle bir hadisenin tekrarlanmayacağı MNG Kargo adına Ayşe Hanım iletti. Dilerim tekrarlanmaz.teşekkürler”

7 Nisan 2023'te MNG Kargo tarafından adresime teslim edilmek üzere getirilen 827124991914 takip numaralı kargo ve içerisindeki ürün hasarlı bir şekilde tarafıma teslim edilmek istendi. Kutunun ve ürünün hasarlı olduğunu belirtip hasar tespit tutanağı tutulmasını istedim, fakat personel o an tutanak tutamayacağını, istersem kargoyu teslim almadan direkt iadeye gönderebileceğimi söyledi. Ürünün fiyatı yükseldi, iadeye giderse tutanak olmadan değişim alamam demem üzerine teslimat personeli de "hasar tespit tutanağı şubede tutulabiliyor.

Ürünü siz şimdi teslim alın ve değişim talebinde bulunun. Ben şimdi şubeye tutanağı tutmalarını söylüyorum. Sizden hasar tespit tutanağı istendiğinde şubeye gelip tutanağın resmini gönderebilirsiniz." diyerek yanlış yönlendirme yaptı. Madem tutanak tutamıyorsunuz; ürünü hasarlı tespit ettiğinize dair bir kanıt olarak kendi telefonunuzdan hasarın resmini çekin ve tarafıma WhatsApp üzerinden gönderin ancak bu şekilde teslim alabilirim dedim ve kabul etti.

N11 üzerinden değişim talebi için mağaza ile görüşecektim ki sürecin gerçekte bu şekilde işlemediğini, muhakkak hasar tespit tutanağına ihtiyacım olduğunu fark ettim ve hemen teslimatı yapan personele ulaştım. Kendisi evimden uzaklaştığını, şubeye gidip kendi ismini vererek e** hanım ile görüşmemi söyledi. Direkt şubeye gittim. E** hanım, ürünün sistemde teslim edildi olarak göründüğünü. Artık tutanak tutulamayacağını ve iade kodu dışında bir işlem yapamayacaklarını belirterek beni yine yanlış bilgilendirdiler. Teslimatı yapan personelin "tutanak şubede tutuluyor" dediğini kendilerine söyledim ve tutanak konusunda ısrarcı olmam üzerine masada oturan bir başka personel sırıtarak "zorla mı teslim etti? Almasaydın" dedi.

O noktada e** hanım sen sakin ol, tutanak tutamıyoruz fakat ben halledeceğim diyerek telefonumu istedi ve kaşla göz arasında benim adıma; "vazgeçtim" yazarak N11 iade kodu oluşturdu. Doğru olanın bu olmadığını defalarca kez belirttim fakat kendisi "diğer türlü iade alamazsın. Biz hep bu şekilde yapıyoruz." diyerek yanlış bilgilendirmeye devam etti. İade koduyla işlemi tamamladı ve hasarın olduğu alanı bantladı.

Hadisenin devamında tekrardan şubeye gitmem ve bana tutanağın tutulduğu söylenmesi var fakat karakter sınırlamasından dolayı devam etmeyeceğim. Velhasıl; ekran görüntüleri ve kamera kaydında paketimin hasarlı olarak tarafıma teslim edildiği ve yanlış bilgilendirme sonucu mağdur edildiğim ortadadır.

08 Nisan 2023 12:22 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Şikayetvar aracılığı ile bizlere iletmiş olduğunuz geri bildirim tarafımıza ulaşmıştır. Konuyla ilgili detaylı inceleme yapılarak çözüm merkezimiz tarafından geri dönüş yapılacaktır. Saygılarımızla, MNG Kargo A.Ş. Müşteri İlişkileri Yönetimi.

08 Nisan 2023 13:14
08 Nisan 2023 14:16

Ebru Hanım tarafıma ulaştı ve konuyla ilgili şube ile görüşeceğini, görüşme sonucunu tarafıma en kısa sürede ileteceğini belirtti.

10 Nisan 2023 17:46

Cumartesi günü çalışma saatlerinden dolayı şubeye ulaşım konusunda sorun yaşanabileceği için pazartesiye sarkabileceği bilgisi tarafıma aktarılmıştı ancak bugün MNG Kargo tarafından hiçbir bilgi aktarımı sağlanmadı.

12 Nisan 2023 13:44

Zarife Hanım bugün MNG Kargo adına tarafıma ulaştı ve "hasarlı ürünlerde teslimatın yapıldığı aynı gün şubeye gidilirse tutanak tutulabiliyor" dedi. O gün tam 2 defa şubeye gittim tutanak tutun diye. Israrlarıma rağmen tutulamayacağını söylediler. Hasarlı ürün mü? Tarafıma teslim edilmek üzere getirilen paket ve ürün bariz bir şekilde hasarlıydı ve buna rağmen saha personeliniz tarafından tutanak tutulmadı. Üstüne, personel tam 7 dakika boyunca yanlış bilgilendirme ve yönlendirme yaparak kargoyu teslim almam konusunda yönlendirdi. Normal bir teslimatın 7 dakika sürdüğü nerede görülmüş? Saha personelinin kendi telefonundan tarafıma WhatsApp üzerinden gönderdiği görsel de mevcut. Bunların hepsi ve daha fazlası güvenlik kamerası kaydı olarak da mevcut. Üstüne tarafıma söylenen yalanlar var. Bu nasıl bir kurumsallık? Konuyu çok fazla uzatmaya gerek yok. MNG Kargo hasarlı teslim yapmıştır. Büyük ısrarlarıma rağmen hasar tespit tutanağı hem saha personeli hem şube personeli ve sorumlusu tarafından tutulmamıştır. Kendi üzerlerindeki sorumluluğu atabilmek için bu yaptıkları müşteriyi mağdur etmiştir. Yaşatılan mağduriyetin giderilmesi adına "Muş" gibi yaparak oyalamak dışında hiçbir şey yapılmadı. Yaşadığım mağduriyet neticesinde; bir ürünün teslimini MNG yapıyor ise o ürünü asla satın almayacağım.

13 Nisan 2023 16:01

Paylaşacağım yeni görüntülerde görüldüğü üzere; teslimatı yapan personelin kutuyu adresime hasarlı olarak getirdiği daha net görülmekte olup bina kapılarını eliyle değil özellikle kutunun hasarlı görünen kısmıyla açtığı görülmektedir.

01 Haziran 2023 14:07

Süha
Süha

3 haftadır ben de aynı sorunu yaşadım MNG Kargo ile. Kesinlikle hasar tespit tutanağını vermiyorlar. Niye tutuyorsunuz diye sorduğumda cevap da veremiyorlar. Gelen kargo eğer hasarlı görünürse hasar tespit tutanağı şubede tutuluyor denmişti ben de şube müdürü tarafından yazılı imzalı kaşeli yazı aldım. İade için N11'e de bu yazıyı sundum ve kabul edildi. Bilginize.

Mert

Mağduriyetinizin geç de olsa çözülmüş olmasına sevindim. Tutanak tutmak istememelerinin sebebi zannediyorum ki şubenin üzerindeki sorumluluğu atmak istemesinden kaynaklanıyor. Keza şikayetim üzerine ulaşan hanımefendi olması gereken prosedürün, o an yazılı olarak tutanak tutulması gerektiği olduğunu iletti ancak gördüğüm kadarıyla saha personeli buna uymuyor. Yaşadığım olayda tutanak tutulmamış dahi olsa kargonun tarafıma hasarlı olarak ulaştırıldığını ispatlayacak birçok delilim mevcut. Ayrıca mağduriyetinizi ve nasıl çözdüğünüzü paylaştığınız için teşekkür ederim. Benzer durumda olan kişiler için faydası olabilir.

29 Ağustos 2025 23:35

DHL eCommerce Türkiye Kategorileri