Cengiz sonuçtan hiç memnun değil

Denizbank Satış Faizi Adı Altında Yasal Olmayan Yollarla Para Kesiyor

13 Nisan 2024 11:53

3524 ile biten Kredi kartımda 'satış faizi' adı altında bir ücret kesilmiş ve yine 'faiz BSMV' adı altında bir adet ücret daha kesilmiş. Bu kesintinin hukuki bir dayanağı olmadığını düşünüyorum ve hesabıma iadesini talep ediyorum. Aidat ücretinin herhangi bir ek şarta bağlı olmaksızın iptal edilmesini istiyorum. İlk olarak 'satış faizi' nedir ve neden kesilmektedir? İvedi bir şekilde hesabıma İade edilmediği takdirde hukuksal süreci başlatacağımdan endişeniz olmasın buradan siz Denizbank yetkililerine bildiriyorum

20 Mayıs 2024 19:30

1716222581089.img-1494.jpg
20 Mayıs 2024 19:28

Sonu 3524 ile biten Denizbank kredi kartıma yansıtılan 569TL yıllık kart ücretinin, aşağıda belirtilen kanun hükümleri gereği ve ekstra hiçbir şarta bağlanmaksızın iptal edilerek tarafıma iade edilmesini talep ediyorum. Tüketici Kanunu'nun 28 Mayıs 2014 tarihli 31. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince, kart çıkaran kuruluşlar tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isimler altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorundadır. 4822 sayılı Kanun ile değişik 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu'nun sözleşmedeki haksız şartlar başlıklı 6. Maddesi gereğince, bankanızın almakta olduğu üyelik ücreti herhangi bir hizmet karşılığı olmadığından, söz konusu sözleşme şartı önceden hazırlanmış özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle içeriğine etki edilemeyip müzakere edilemediğinden haksız şarttır. 13. Hukuk Dairesince verilen 2011/4736 esas, 2011/11579 sayılı son karara göre, söz konusu yıllık kart ücreti aidatının Borçlar Kanunu'nun 125. Maddesi ve Hukuk Genel Kurulu'nun 2010/1-93-88 sayılı kararı uyarınca, geriye dönük kesilen kart aidatlarının da iadesinin olacağına dair kesin hüküm bulunmaktadır. Üyelik ücreti olarak alınan 569,00 TL aidat ücretinin tarafıma iadesi hususunda gereğinin yapılmasını, kesilmiş olan aidat ücretinin tarafıma geri iade edilmesini talep ediyorum. Aksi halde, tüm yasal haklarımı saklı tutma kaydıyla Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulunacağım ve ayrıca konuya çözüm getirilememesi halinde kartımı iptal edeceğim.

20 Mayıs 2024 09:04

Sonu 3524 ile biten Denizbank kredi kartıma yansıtılan 569TL yıllık kart ücretinin, aşağıda belirtilen kanun hükümleri gereği ve ekstra hiçbir şarta bağlanmaksızın iptal edilerek tarafıma iade edilmesini talep ediyorum. Tüketici Kanunu'nun 28 Mayıs 2014 tarihli 31. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince, kart çıkaran kuruluşlar tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isimler altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorundadır. 4822 sayılı Kanun ile değişik 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu'nun sözleşmedeki haksız şartlar başlıklı 6. Maddesi gereğince, bankanızın almakta olduğu üyelik ücreti herhangi bir hizmet karşılığı olmadığından, söz konusu sözleşme şartı önceden hazırlanmış özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle içeriğine etki edilemeyip müzakere edilemediğinden haksız şarttır. 13. Hukuk Dairesince verilen 2011/4736 esas, 2011/11579 sayılı son karara göre, söz konusu yıllık kart ücreti aidatının Borçlar Kanunu'nun 125. Maddesi ve Hukuk Genel Kurulu'nun 2010/1-93-88 sayılı kararı uyarınca, geriye dönük kesilen kart aidatlarının da iadesinin olacağına dair kesin hüküm bulunmaktadır. Üyelik ücreti olarak alınan 569,00 TL aidat ücretinin tarafıma iadesi hususunda gereğinin yapılmasını, kesilmiş olan aidat ücretinin tarafıma geri iade edilmesini talep ediyorum. Aksi halde, tüm yasal haklarımı saklı tutma kaydıyla Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulunacağım ve ayrıca konuya çözüm getirilememesi halinde kartımı iptal ettireceğim. Konunun değerlendirilerek tarafıma bilgi verilmesini rica ederim.

1716185014715.img-1494-94.jpg
13 Nisan 2024 12:34 (Şikayetten 40 dakika sonra)

Emrecan sonuçtan hiç memnun değil

Emrecan

Denizbank Faiz Adı Altında Kesintiler

Züleyha
06 Nisan 2024 15:36
Denizbank Satış Faizi Nedir
Emre sonuçtan hiç memnun değil

25 Kasım 2024 11:04
Kredi Kartı Ücret Kesintileri Hakkında Bilgi Ve İade Talebi
Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

27 Mart 2024 23:27

Denizbank Kategorileri