Gulsah sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Hatalı Klima Kurulumu

Bosch Hatalı Klima Kurulumu
10 Haziran 2024 09:37

Klima ilk kurulumu için yetkili servis tarafından gelindiğinde, dış ünite kapalı balkona kuruldu (çünkü servis için en kolay kurulum orasıydı). Dış ünitenin kapalı balkona kurulamayacağı bilgisi verilmedi. Sadece 30 gün sonra aşırı ısınma problemi sebebiyle dış ünitenin balkon dışına taşınması için yetkili servisi aradım ve 3000 TL işçilik + ilk kullanımda hakkım olan 5 metre bakır kablo ücreti talep edildi. Bosch şikayet hattını aradığımda, 'beni çok iyi anladıklarını, mağdur olmamı istemedikleri ama bu ikinci kurulumun ücretini ödemem gerektiğini' söylediler. Talebim, yetkili servislerinin yaptıkları hatalı kurulumu düzeltmeleri için yönlendirilmesiydi. Firma, kendi yetkili servisini koruyup tüketiciyi mağdur etti.

21 Haziran 2024 14:08

Klima ilk kurulumu için yetkili servis tarafından gelindiğinde, dış ünite kapalı balkona kuruldu. "Kapalı balkona kurulum yapılmayacağı bilgisi verilmedi" Kurulum 7 Mayıs günü Bahar ayında yapıldı, havalar ısınıp, ürünü çalıştırdığımızda balkon sıcaklığı 60 derecenin üzerine cıktı, aşırı ısınma sebebiyle ürün kendini kapatıyor.

Dış ünitenin balkon dışına taşınması için yetkili servisi aradım ve 3000 TL işçilik + bakır kablo ücreti talep edildi. ( yaklaşık toplam 5500-7500 TL)

ilk kullanımda hakkım olan, asıl maaliyeti yükselten, 5 metre bakır kablo hakkım artık geçerli değilmiş, yetkili servis kurulum sonrası Bosch firmasına kablo kullanılmadı olarak raporlamış.

Bosch şikayet hattını aradığımda, 'beni anladıklarını, üzüldüklerini, ikinci kurulumun ücretini ödemem gerektiğini' söyledi.

Firmadan beklentim neydi? Yetkili servislerinin yaptıkları hatalı kurulumu düzeltmeleri için yönlendirilmesiydi. Firma, kendi yetkili servisini koruyup tüketiciyi mağdur etti.

Ek
20 Haziran 2024 11:49

Ek
20 Haziran 2024 10:14 (Şikayetten 10 gün sonra)

20 Haziran 2024 11:29

Benimle iletişime geçildi ve klima ile ilgili "Bosch Termoteknik ısıtma ve klima san. Tic. A. Ş." ile iletişime geçmem gerektiği, benim şikayetimi yanlış Bosch firması adı altında açtığım iletildi, zaten yardımcı olmayan firmanın zaten bende olan çağrı merkezi numarası iletildi.

21 Haziran 2024 14:58

Şikayet var ekibine şikayetimi anlatmak için ulaşamıyorum.

Nuh
Nuh

Bosch klima alma arifesinde buralara bir bakayım dedim bakmasamıydım acaba şimdi ne olacak o kadar da araştırma yapmıştım.

Bosch Klima Servisi Yalan Söylüyor, Umursamıyor Ve Hak Yiyor

Doğukan