Çiğdem sonuçtan hiç memnun değil

30 Ekim 2024 20:34

Yaklaşık üç ay önce Media Markt'tan Bosch marka üstten donduruculu KDN76AIEON marka no frost buzdolabı aldım. Eve gelen servise özellikle üst kapak lastiklerinin bu kadar geniş durması normal mi, mıknatısı sanki iyi tutmuyor dedim, normal dediler. Sonuçta onlar servis dedim ama ben de 40 yıldır buzdolabı kullanıyorum ve 25 yıl no frost kullandım dedim. Türkiye'ye ilk gelen no frost kullandım. İlk defa buzdolabı kullanmıyorum. 15 gün önce buzdolabını açtığımda karlanma yapmış ve içinde buz vardı. Bu buzdolabında olmaması gereken bir şeydi. Şimdi de alt kapağı kapattığımızda üst kapak açılıyor ve biz kapatmadan kapanmıyor. Buzdolabının farklı ses modlarında çalıştığını da fark ettim ve Bosch yetkili servisi aradım eve çağırmak için. Tüm bu sorunları söyledim ve aldığım cevap kullanıcı hatasıysa eve servis ücretimiz 550 TL dedi. Bunun üzerine ben de tüm bu saydıklarım kullanıcı hatası mı, ne demek şimdi bu dedim. Buzdolabının garantisi var, kaskosu var, sigortası var, bana nasıl direkt ücret söylersiniz dedim. Müşteri temsilcisi sorunlar için yardımcı olacağına direkt ücret dedi ve kapağı açık bırakırsanız bozulur, kullanıcı hatası olur dedi. 45 yaşımdayım, ilk defa buzdolabı kullanmıyorum. Evde iki kişiyiz, çocuğumuz yok, nasıl bir kullanıcı hatası olabilir. Bundan önce 25 yıl Vestel marka no frost buzdolabı kullandım, bir gün eve tamirci gelmedi. Bosch buzdolabı üç ayda bir sürü sorun yarattı ve bana kimse bunların kullanıcı hatası olduğunu söyleyemez. Servis, ücreti kabul etmediğime dair not tuttu, şaka gibi. Müşteri temsilcisinden şikayetçiyim. Buzdolabının fabrika çıkış arızası olduğunu düşünüyorum ve yenisini talep ediyorum. Buzdolabının içi oldukça boş.

31 Ekim 2024 09:34 (Şikayetten 13 saat sonra)

01 Kasım 2024 19:15
Bosch Buzdolabı Sorunları Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti!

Teknik sevişiniz yarım saat önce buradaydı ve üst dipfriz kapağının kapanmadığını gördüğü halde normal olduğunu ısrarla söyledi. Ses tonunuz yüksek dedi. Bende kusura bakmayın farkettiyseniz hastayım ve sesim bu şekilde çıkıyor dedim. Bende hastayım ve sesim yüksek değil dedi. Hastaneden ses tellerimle ilgili rapor alır iletirim kendilerine artık. Dipfriz kapağı vakumlamadığı için hava alıyor ve kar yapıyor. Üç gün önce temizlediğim halde yine kristalleşme başlamış ama görmezden geldi. Montajı yapılmamış dedi bende eve kurulum için gelen servisin montaj yaptığını söyledim. Belki siz yerini değiştirdiniz dedi. İlk servis gelsin nereye montaj yaptığını söylesin o vakit ben neden yerini değiştireyim dedim. Demek ki yanlış kurulum olmuş dedim. Siz oynamışsınızdır dedi. Bende evet evde canı sıkılıyor arada evde gezdiriyorum dedim. Dolaptaki ürünler ılık dedim zeytini kahvaltı bölümüme koysan iılık olmaz dedi. Aynı modelin beyaz rengini bir ay önde yeğenim aldı ge lastikleri normal. 4 arkadaşımın evine gittim Bosch no frostu var hepsinin lastikleri normal. Marmara Park Media Markt'a aynı modele baktım lastik normal. Eve gelen 2. Teknisyen tek cümle kurdu kapı arızalı normal değil dedi adamı susturdu. Siz kapağı kapatırsanız kar yapmaz dedi fe normal cihaz raporu tutu. Bende evimi terk edin dedim. Ben ameliyathane hemşiresiyim eşim doktor. Çocuğumuz yok. Nasıl dolabı yanlış kullanıp karlanmaya neden olabiliriz. Evden çıkmadan buzdolabı ocak ütü kontrol eden biriyim (istemsiz) kesinlikle açıl bırakamayız. Ayrıca alarm sistemi var dolabın. 5 farklı ses modunda çalışıyor diyorum normal diyor. Normalde fabrika çııkış hatalı değişim olmalı ama ben lastik değişimi yapın sorun yaşamayalım tekrar tekrar sizi aramayayım dedim ama gördüğü halde sırf ses tonumdan rahatsız oldu ve tersleşti. Evet maalesef sesim travesti gibi çıkıyor çünkü hastayım. En son zaten gideceklerdi evimi terketmelerini söyledim ve şikayetçi olacağımı söyledim. Bosch servisi saygısız ve ilgisiz. Bosch bayisinden ben değişim istiyorum. Eve gelen servis elemanından da şikayetçiyim. Üç gün önce buzunu temizlediğim halde fotoğrafta görülüyor yine karlanma yapıyor.

05 Kasım 2024 09:55

Servisin problem yok dediği buzdolabının kapağı açık kalıyor. Lastiklerin mıknatısı yok. Kullanmadığımız zamanlarda bant mı yapıştıralım. Alt kapağı açıyorsun üst kapak açılıyor ve kendisi kapanmıyor.

11 Kasım 2024 10:16

Sorunum çözülmedi. Çözüldüğüne dair onay mesajı istendiği için yazdım.

12 Kasım 2024 21:54

Artık eve gelmiyorlar video istiyorlar. Ferhat bey video istedi üç tane gönderdim fakat videoları beğenmemiş kasıt var demiş. Bugün eşimi aramış daha geniş perspektif video istemiş neden mi ya bizden biri arkadan üst kapağı tutuyorsay mış. Bu nedir ya ayıp. Buyurun eve gelin kendiniz canlı canlı görün o zaman. Bosch yetkili servis elemanları, müşteri temsilcileri artık iyice şaşırdı. Markadan iyice soğudum ve tiksindim.

13 Aralık 2024 17:08

Sorunum çözülmedi

03 Ocak 2025 19:26

Bosch servisi sorunu çözmedi beraber buzdolabının bozulmasını bekliyoruz

03 Ocak 2025 19:31

Video da gözüküyor artık paranoyağa döndüm sürekli buzdolabını kontrol ediyorum.

03 Ocak 2025 19:36

Video da göründüğü gibi alt kapak kapandığında üst kapak açık kalıyor. Bosch servisi çözüm sunmadı. Kapak lastiklerini değiştirmedi.

03 Ocak 2025 19:43

Dün alt kapağı açnadım bile düfrize birkaç parça eşya koydum ve kapattım. Bir iki saat sonra geldiğimde kapak açıktı. Koyduklarımı geri aldım. Bugün eve geldiğimde sadece kontrol için açtım kapattım ve bir saat sonra gittiğimde difrizin kapağı yine açıktı. Her seferinde elimle iyice bastırmama rağmen kapak kendisi bırakıyor. Biz iki kişi yaşıyoruz. Sürekli kapak açılmıyor içi tıka basa dolu olmuyor. Daha ne yapalım. Hâlâ aktif olarak kilere koyduğum 25 yıllık buzdolabını kullanıyorum. Bunu da dekor olarak kullanıyoruz.

06 Ocak 2025 09:23

Sabah ben evden çıkarken kontrol ettim kapalıydı. Benden 1 saat sonra eşim eve girdi video gönderdi yine açılmış. Bosch servise ulaşamıyorum artık.

08 Ocak 2025 19:56
Bosch Buzdolabı Sorunları Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti!

Sabah evden çıkarken kapak kapalıydı. Evde kimse yoktu akşam eve geldiğimde difrizin kapağı açılmış görüntü bu. İlk işim yarın sabah Tüketici Hakları olacak.

Uğur
Uğur

Merhaba ürünü yeni aldım ve aynı sorunu yaşıyorum. Çözüme ulaştınız mı veya nasıl bir yol izlediniz?

Semra
Semra

Çiğdem Hanım aynı sizin yaşadığınız sorunu yaşıyorum. Bence fabrika çıkışı arızalı hepsi böyle. Sizin durum ne oldu lütfen dönüş yapar mısınız

Ali
Ali

Aynı buzdolabını almak için araştırma yaparken bu yorumla karşılaştım. Sırf yetkili servis kalitesi sebebi ile almaktan vazgeçtim.

Çiğdem

Sorun halen devam ediyor. Elbette fabrika çıkışı hata olabilir fakat servisin yaklaşımı ve sorun çözmesi önemli

Burak sonuçtan hiç memnun değil

Yeni Alınan Bosch Buzdolabında Soğutma Sorunu Ve Yetersiz Servis Desteği

Burak
01 Ağustos 2025 15:15
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Hüseyin
04 Kasım 2024 16:06
Yasemin sonuçtan hiç memnun değil

Yasemin
21 Aralık 2023 18:11