Bosch Buzdolabı Ses Problemi

07 Eylül 2024 09:28

15.03.2024 tarihinde Bosch marka KGN76CIE0N modeli buzdolabını İzmir/Eşrefpaşa Bosch Yetkili Satıcı Unutmaz Ticaret’ten satın aldım. Ürün aldığımızdan beri ara ara (7/24 değil fakat günün herhangi bir saatinde) ses çıkarmaktadır. Bu ses uzun ve hiç kesilmeyen bir ses olarak evin diğer odalarından duyulacak kadar ses çıkarmakta ve rahatsızlık vermekte. Ayrıca alarm kısmı kendi kendine ötüyor ve uzun saatler boyunca alarm göstergesi düzelmiyor. Bu sebeplerden ötürü öncelikle Bosch servisini aradım, bunun bir çözümü olmadığını, başka buzdolaplarında da bu sorunun olduğunu söylediler. Servisten bir çözüm olmayınca Tüketici Hakları Mahkemesi'ne başvurdum (ürünün aynısının değişimini talep ettim), oradan da isteğime red cevabı geldi. Bilirkişi atadıklarında Kurban Bayramı zamanıydı ve memlekette bulunuyorduk. Bilirkişi gelmeleri gerektiğini ve belli bir süreleri olduğunu söyledi. Ben de aynı ilde fakat başka bir evde yaşayan ablama bilirkişiye eşlik etmesini istedim. Bilirkişi geldiğinde 2 haftadır evde kimse bulunmuyordu. Dolap da kullanılmıyordu. Bilirkişi çıkan sesi ölçmek için geldiğini belirtmiş ve bulunduğu süreçte ses çıkmadığını raporuna yazmış. Dolabın bir süredir kullanılmadığı ve ayrıca dolabın yukarıda da belirttiğim gibi sürekli değil günün herhangi bir zamanında ses çıkarabildiği, ne zaman sesin çıktığının belli olmadığı ablam tarafından defalarca kez belirtilmiştir ve evde ürünün sesinin çıktığı, alarmın öttüğü videolar tarafına gösterilmiştir ve WhatsApp üzerinden de kendisine gönderilmiştir. Fakat bunu raporunda belirtmeye gerek dahi duymamıştır. Bilirkişi evde iken alarm için belirttiğim konu gerçekleşmiş, o an kendisi de neden alarmın öttüğüne anlam verememiş, giderken alarm ışığı sönmeden gitmiştir. Raporunda 12 saat sonra alarmın söneceğini ve bunun normal olduğunu belirtmiş. Alarmın 12 saat boyunca devam etmesi normal değildir. Ek olarak buzluk kısmında taban kısmında sulanma olmakta ve biz bunu ara ara çekmecesini çıkartıp temizlemek zorunda kalıyoruz. Bilirkişi de bakıp buzlanma olmadığını raporuna belirtmiş, yine aynı şekilde dolap bir süredir kapağı açılmadığı için o an herhangi bir sorun görülmemiş. Buzluk kısmına koyulan ürünü soğutmak için yine çok ses çıkarmakta. Aynı modeli yakın zamanda teyzem ve alt modelini ablam 3 sene önce aldı. İkisinde de bu sorunların hiçbiri bulunmamakta (aldığımız ürüne özel bir sorun olduğu bellidir). Bu yaşadığımız sorunlar normal değildir. Ürünün aynısının değişimini talep ediyorum.

09 Eylül 2024 09:00 (Şikayetten 1 gün sonra)

Ramazan
Ramazan

Benimde aynı sorun var 3 hafta önce aldım ama ses diğer odalardan duyulabiliyor. Dediğiniz gibi 7/24 değil ama o kadar para veriyorsun ve daha iyi performans bekliyorsun.

Kerim
Kerim
Şikayeti Çözüldü

Merhaba, bizde yeni aldık ve benzer sorunu yaşıyoruz. Belli zamanlarda çok ciddi ses yapıyor. Siz çözebildiniz mi acaba?

Melike

Çok uğraştık kaç kere servisi aradık ama sonuç çıkmadı.

Selahattin sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Buzdolabı Alarmı ve Soğutma Sorunu

Selahattin