İBB İstanbul Kart Limit Engeli

13 Şubat 2024 17:43

Merhaba, şirketim aracılığıyla yatırılan yol parasını, 4000 TL tutarında NFC yoluyla kartıma yüklemek istediğimde 'limiti aştınız, bu nedenle yükleyemiyoruz' hatası alıyorum. Bu sebeple acil olarak limit yükseltme işlemi talep ediyorum. Yani, bir ay içerisinde istediğim miktarda para yükleyebilmeliyim. Şu anda bu talimatı karta yükleyemediğim için mağdur oluyorum. Eğer bu paraya erişim sağlayamazsam, bir ay boyunca kullanamayacağım. Lütfen 'ayda bir kez en fazla 5000 TL yüklenebilir' gibi bir durum olmamalı. Belbim ve İBB ile iletişime geçtiğimde, 'Bir karta aylık yükleme limitiniz 5000 TL'dir. Bu limiti aştığınız zaman bir sonraki ayı beklemeniz gerekmektedir' şeklinde bir yanıt aldım. İstanbulkart tarafında hem IBAN ile transfer hem de dijital kart gibi çözümler sunuluyor ancak aylık yükleme limiti 5000 TL olarak belirlenmiş. Ayda sadece 5000 TL yükleme yapabilmek oldukça anlaşılmaz bir durum. Ek olarak, şu an bu para ne dijital kartımda ne de İstanbulkartımda görünmüyor. İşlem, talimat yükleme adımında beklediği için herhangi bir müdahalede bulunamıyorum. Bu durum, İBB ve Belbim'in bir ay boyunca yol parama dokunamayacağım anlamına geliyor ve bu da beni ulaşım ve işe gitme konusunda mağdur ediyor. Bu konunun acil ve ivedilikle çözülmesini talep ediyorum. İBB ve Belbim tarafına açtığım taleplerin numaralarını da paylaşıyorum. Kayıt numarası: 323, Başvuru No: 1-59514514182, 7833882.

14 Şubat 2024 15:25 (Şikayetten 21 saat sonra)

Sayın Serdar K. İleteceğiniz talep, şikâyet ve önerileriniz hakkında işlem detayları ve kişisel bilgilerinize ihtiyaç duyulmaktadır. Bildirimlerinizin güvenli bir şekilde incelenebilmesi için bize 153 Çözüm Merkezi hattından ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla. BELBİM Bireysel Müşteri Yönetimi

16 Şubat 2024 15:37

Merhaba, 153'ü arıyorum fakat herhangi bir çözüm önerisinde bulunmuyorsunuz. Mağduriyetim hala devam ediyor. İvedi bir şekilde yardımlarınızı rica ederim.

17 Mayıs 2024 15:50

Hala bir çözüm bulunamadı ve mağduriyet devam ediyor.

Adem sonuçtan memnun değil

13 Kasım 2024 02:41