Rabia sonuçtan hiç memnun değil

Belbim (İstanbulkart) Dijital Kart Fiziki Şart Entegrasyon Sorunu

Belbim (İstanbulkart) Dijital Kart Fiziki Şart Entegrasyon Sorunu
18 Ocak 2024 10:07

İstanbul kartımı unuttuğum için dijital kartımı kullanarak tramvaya binmek istedim. Ancak öğrenci olmama rağmen 17,5 lira para kesti. 153ü aradığımdaysa bunun abonman yüklü olan kartlarda usulsüz kullanımı önlemek için yapıldığı söylendi. Ancak neden dijital ve fiziki kartlar farklı gibi algılanıyor. Ben ilk olarak dijital kartı kullandığım için abonman şeklinde bassın, fiziksel kartı tekrar kullanırsam onu usulsüz olarak görsün. Ya da hadi abonmanı dijital kartta görmüyor diyelim (ki ona da anlam verebilmiş değilim) ilk kullanımı öğrenci olarak bassın. Neden abonman yapıyoruz diye öğrenciyi cezalandırıyorsunuz anlamıyorum. Dijital kart diyerek öğrencilere tam basmak zorunda bırakıyorsunuz. Eve dönüp İstanbul kartımı geri almak zorunda kaldım ve derse geç kaldım sizin yüzünüzden. Beni mağdur ettiniz. Okula aktarma yaparak gidiyorum ve her seferinde 17,5 basarak belediyeyi öğrencinin parasıyla mı zengin edeceksiniz? Haksız olarak elde ettiğiniz ücretimin iadesini talep ediyorum. Ayrıca dijital kart dediğiniz şeye de abonman özelliğinin getirilmesini ve fiziki kartla entegre edilmesini talep ediyorum. Hangi çağda yaşıyoruz, yaşadığımız soruna bak.

19 Ocak 2024 13:47 (Şikayetten 1 gün sonra)

Sayın Rabia B. İleteceğiniz talep, şikâyet ve önerileriniz hakkında işlem detayları ve kişisel bilgilerinize ihtiyaç duyulmaktadır. Bildirimlerinizin güvenli bir şekilde incelenebilmesi için bize 153 Çözüm Merkezi hattından ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla. BELBİM Bireysel Müşteri Yönetimi

05 Şubat 2024 09:57

Sorununuz çözüldü diye mesaj geldi. Ne çözülmesi hiçbir şekilde ulaşılmadı bana. İbb'yi arayıp şikayet oluşturmak isteyince de sistemi anlatıyorlar. İyi de sistem doğru değil kardeşim değiştirin o zaman

Abdülaziz
Abdülaziz

Benden de geçen sene 20 TL çekildi Belbim adına faili meçhul oldu sonu güzel hizmet :) bugünde aynı sorunu yaşadım digital kimlik kartını kullanamıyoruz telefondan abonman yükledik diye kartı evde unuttunca öğrenci olduğumuz halde tam ücret ödedik.! Güzel hizmet teşekkürler İBB.!

Rabia

Dijital sistemi kullanacak olan zaten öğrenciler, onlara da tam para kesiyorlar. Bir de bunu hizmet diye anlatıyorlar sağda solda. Dostlar alışverişte görsün.

09 Ağustos 2023 11:56

13 Mart 2024 15:53