Onur sonuçtan hiç memnun değil

Beko Plazma TV Patladı

Onur
16 Nisan 2024 15:01

2017 yılında aldığım Beko marka plazma televizyon dün kumandaya basıp açtığım anda patladı ve ardından alev çıktı. Garanti süresinin dolduğunun farkındayım; ancak, bu durum normal bir arıza ya da çalışmama problemi değil. Bu durum, yüzümüze patlayabilir veya yangına sebep olabilirdi. Satın alınan üründen yıllar geçse bile patlayarak ve alev çıkarak bozulması, ayıplı bir ürün olduğunu gösterir. Müşteri hizmetlerini arayarak durumu anlattım ve servis ücreti ödemek istemediğimi belirttim. Bugün yetkili servis, önce 16:00-18:00 saatleri arasında geleceğini teyit etti. Daha sonra servis ücreti ödemem gerektiğini söyleyerek tekrar aradı. Durumu anlattığımda 'Elektrik o sırada çok gelmiş. Aradaki bakır tel yanmış ve cihaz arızalanmış' dedi. Cihazın sadece arızalandığını söylemek doğru değil; zira cihazdan alev çıktı. Ayrıca, aynı prizde bulunan internet modemimde hiçbir sorun olmadığını, dolayısıyla elektrikle ilgili bir problem olmadığını, varsa bile bu durumun televizyondan kaynaklandığını ifade ettim. Tüm bu işlemler için ne kadar masraf çıkacağını sorduğumda, içini açmadan arızanın ne olduğunu söyleyemeyeceklerini ifade ettiler. Daha önce bakır telin yanmış olabileceğini ve cihazın arıza verdiğini kolayca söylemişlerdi; ancak şimdi maliyet konuşulunca içini açmadan bir şey söyleyemeyeceklerini belirtiyorlar. Televizyonun içinde binlerce küçük parça olduğunu ve hangisinin arıza yaptığını tespit etmenin mümkün olmadığını söylediler. Ben de, Beko'nun sorumluluğunda olduğunda basit bir arıza olduğunu söylerken, ödemem gerektiğinde ise yüzlerce parçanın yanmış olabileceğini belirtiyorlar ve ifadeleri çelişkili olduğunu dile getirdim. Ayıplı bir ürün için servis talep etmediğimi, parasını ödedikten sonra herhangi bir yerden tamir ettirebileceğimi söyledim. Para ödedikten sonra Beko'nun servisine güvenmek yerine dışarıdan bir servise güvenmeyi tercih ederim. 2017'de öğrenciliğim bittiğinde topluca aldığım Beko ürünlerinden hiç memnun kalmadım ve beyaz eşyalarımı yavaş yavaş değiştiriyorum. Ancak, bir ürünün patlaması ve bunun Beko tarafından ayıplı ürün olarak kabul edilmemesi oldukça üzücü. Şimdi tazminat da dahil olmak üzere tüm yasal haklarımı arayacağım ve bir daha Beko'dan hiçbir cihaz almayacağım. Ürünlerin kalitesi ayrı kötü, satış sonrası servis kalitesi ve sorumluluk alma bilinci ayrı kötü.

16 Nisan 2024 16:39 (Şikayetten 1 saat sonra)

Burak
15 Ocak 2024 20:01
Semih sonuçtan hiç memnun değil

Semih
19 Aralık 2023 12:02
Beko TV Mavi Ekran Sorunu
Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Gökhan
21 Mayıs 2024 12:27