İdris sonuçtan hiç memnun değil

Başkent Doğalgaz'ın Faiz Uygulaması Mağduriyeti

13 Kasım 2024 13:28

Başkent dogalgaz firmasi kafasına göre son ödeme günü belirleyip arti gelir elde etmek için faiz alıyor. Ayin 15 inde ödemiş olduğum faturalar son ödemesi ayin 12 sinde olup faiz işletiliyor ödeyecek olduğum ücrete bu mağduriyetin acil olarak giderilmesini istiyorum. Hem fatura hem faiz ödemek istemiyorum. Devam ettiği surece buraya yazmakla kalmayıp hukuki süreç başlatacağım.

13 Kasım 2024 15:09 (Şikayetten 1 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Yapmış olduğunuz başvurunuz değerlendirilmiş ve konu ile ilgili mail adresinize 13.11.2024 tarihinde tarafınıza bilgilendirme yapılmıştır.   Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, dilediğiniz zaman bize Çağrı Merkezimizden de ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla,

İdris
İdris
13 Kasım 2024 21:13

Değerli Abonemiz, Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin "Tüketimlerin tespit edilmesi, tahakkuk ve faturalandırma" başlıklı 48 İnci maddesinin ikinci fıkrasında "Dağıtım şirketi faturayı, son ödeme tarihinden en az on gün önce müşteri adresine bırakır (...)." hükmü bulunmaktadır. Bu bağlamda tüketimlerin tespit edilmesi amacıyla Şirketimiz, ilçe ve mahalle bazlı olarak periyodik sayaç okuma işlemlerini yüklenici firma aracılığı ile gerçekleştirmektedir. Şirketimiz yaklaşık 2.000.000 (İkimilyon) abonesine hizmet vermektedir. Bu abonelerimizin sayaç okuma işlemleri her ay belirli bir planlama ile bölgesel olarak gerçekleştirilmektedir. Her bölgede her gelir türünden abonelerimiz mevcut olup, abonelerimizin gelir elde etme periyotlarına göre bir planlama yapılabilmesi maalesef fiilen mümkün değildir. Bilgilerinizi rica ederiz. Saygılarımızla. Bu verilen cevap hiç mantıklı değil sadece kendizini kandırmak maksatlı ben ne zaman ödemeye yapabileceğim konusunda beyan verdim ve son 3 ay hariç benim size taahhütte ettiğim tarihte ödedim ne oldu da planlarınızda değişiklik oldu ve bu değişiklikte ben dagil binamızda 7 kişiyi mağdur ediyor. En kısa zamanda planlarınızı değiştirip adam. Akıllı bir planmala yapmanız elzemdir.

Başkent Doğalgaz'ın Sürekli Ek Ücret Ve Haksız Ücretlendirme Uygulaması

10 Ekim 2025 16:04