Apple M2 Ait Mağduriyetim

Sibel
05 Haziran 2024 12:22

Özet anlatacağım çünkü ayrıntıları da yazsam yaşadığım peş peşe aksilikler ve mağduriyetim sitenin tamamına sığmaz. 1.5 yıl önce Apple Macbook ait aldım. Arıza yaptı dondu kaldı Bursa Genpa servis e gitti. Servisin numarası yok, bana da gidişat ile ilgili arayıp bilgi verilmedi. Sitede tamir takip linkinden kendi cabamla takip ettim. Sürekli değişen ifadeler vardı. Yedek parça bekleniyor, tamir baslandı, tekrar yedek parça bekleniyor vb. Tutarsız ifadeler. Tamir suresi yasal sure olan 20 günü geçti ki eğer 10 günü geçerse servis bana geçici bir bilgisayar vermek zorundaydı, vermediği gibi süreçle ilgili bilgi bile verilmedi. Apple destek i aradım. Serviste ürünün tamirinin devam etmesi için beni yönlendirmeye çalıştılar. Ana kart, klavye, mouse değişmesi gereken cihazın tamir edilebileceği şekilde yönlendirme yapıldı. Kabul etmedim. Çok kez arayarak değişim yapılması aşamasına geldik. Servis bu arada arızalı urunu bana geri gönderdi ve karsı ödeme yapmış, kargoya 180 TL ödemek zorunda kaldım. Bilgisayar giderken en azından açılıyordu, dönüşte hiç açılmıyor. Apple destek ürünün faturasını istedi gönderdim. Sureci su şekilde izah ettiler. Bana posta ile gider pusulası gönderdiler. Pusula da yeni gelecek bilgisayarı teslim aldığıma dair imza isteniyor. Belgenin fotoğrafını göndermeliymişim. Sonrasında kargocu gelip eski bilgisayarı alacakmış yanına da fotoğrafı atilan gider belgesinin orijinalini koyacakmışım. Bunlar alındıktan sonra bana yeni bilgisayar 15 gün içinde gönderilecekmiş. Teslim. Aldım belgesini önceden imzalamayı sakıncalı buldum Apple a es zamanlı cihaz ve evrak değişimi teklif ettim. Kesinlikle kabul edilmedi. Bu teslim aldım evrakını önceden imzalamadan surecin iptal edileceği söyleniyor. Ben evrakı imzalayıp gönderirsem, ve pesine arızalı ütünü Dr. Gönderince onlar yeni bilgisayarı göndermezse, ben hiçbir şekilde kanuni hak iddia edemem. Defalarca aradım not bıraktım, bana geri dönülmüyor. Sorumlularla görüşemiyorum. Her seferinde başka bir temsilci çıkıyor ona anlatmam gerekiyor, epeyce bekletip ya döneceğiz, deyip, dönmüyorlar veya yapacak bir şey yok Turkiye de prosedür bu sekide deniyor. Herhangi bir Apple store a gönderin ben bir büyük şehir e gidip evrakımı verip teslim alayım diyorum o da reddedildi. Bu kadar olumsuzluğu peş peşe yaşadıktan sonra ven Apple a nasıl güvenebilirim? Öğretmenim ve malum mayıs ayı sınav haftası ve not verme zamanıdır.

05 Haziran 2024 12:09

Öğretmenim ve malum mayıs ayı sınav haftası ve not verme zamanıdır. Sınavlarımı hazırlayacak bir bilgisayarım olmadığı için arkadaşlardan bilgisayar ödünç alıyorum. Not girmem gerekiyor elimde onca para verdiğim bilgisayarım yok insanlardan rica ediyorum. Piyasadan 10 bin liraya Windows bir cihaz alıp işimi görmek yerine (ki kullandığımız zaten word excell) 4 kat fazla para verip,6 ay taksit ödeyip bu şekilde mağduriyet yaşadığım için kendime kızıyorum. Ayrıca Kemoterapi hastam var bu sebeple haftanın yarısını hastanede geçirirken (ki durumdan kendilerine bahsettim) Apple beni bu şekilde uğraştırıp, yurt dışı numarasından arıyoruz size ulaşamıyoruz diye mail atıp (ki telefonum yurt dışı aramalara açık, kontrol ettim) muhatapsız bıraktığı, mağdur ettiği için de bu zor sürecimde ayrıca yıprandığımı belirtmek isterim. Dünya markası, malının arkasında denen firmaya güvenmek büyük hata imiş. Benim için Apple alışverişi bitmiştir.

Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Yusuf
02 Şubat 2024 12:16
Apple Yetkili Servisi Ve Garanti Problemi

Alican
28 Nisan 2024 05:06
Apple Türkiye Akasya Servis
Seda sonuçtan hiç memnun değil

Seda
01 Eylül 2023 00:26
Sidranur sonuçtan hiç memnun değil

Üretim Hatası Nedeniyle Macbook Air M3 Ekran Çatlağı Ve Yanıltıcı Servis Yönlendirmesi

Sidranur
25 Mart 2025 19:41
İlyas sonuçtan hiç memnun değil

İlyas
21 Ağustos 2023 13:02