A101 Çalışma Saatleri Nası Belirleniyor

Serkan
18 Ağustos 2024 21:41

Solfasolda bulunan mağazaya saat dokuzda gittim. Ön kapı açık, giriş kapısı kapalıydı. Açık mı dedim, kapanıyor dediler. Ön kapıdan girdim. Neyse, bir yoğurt alıp çıkacaktım. Kasada yaklaşık 5 dakika bir önceki müşteriye para üstü vermedikleri, kasada bozuk para kalmadığı için bekledim. Arka kasadaki hanımefendi, 'Bozuk paraları yoksa almasınlar, napayım ya,' dedi. Bu yüzden kartla ödedim. Bu sırada saat 21:10 olması lazım. Gelen müşteriyi almadılar, kapanıyor diye. Ben de 21:30'da kapanmıyor mu diye sordum. Kasadaki bey, 'Evimiz uzak vs. daha içeride müşteri var, daha kasa kapatacağız,' dedi. Arkadaki siyah şallı hanımefendi sinirlendi, 'Tabii eve geç kalıyoruz,' dedi. Beni ilgilendirmez, ben müşteri olarak saatinden önce nasıl kapatıyorsunuz, onu soruyorum deyince, 'Bölge bölge değişiyor demek ki,' dedi. Ben de zamanında A101'de 2,5 yıl çalışmış biri olarak, 'Yeni mi başladı, çalışanın ev uzaklığına göre kapatmak?' anlamadım. Ki ben çalışırken her gün gelen bölge sorumlusu açılış kapanış 1 dakika geç erken olamazdı. Yoksa Solfasol olduğu için daha çok Suriyeliler geldiği için mi bu kapanış? Hanımefendi gelen Suriyelileri azarlamaya o kadar alışmış ki zaten insanın yüzüne baktığı yok. Yapılan işin ne kadar zor olduğunu ben de biliyorum yaşamış biri olarak. Fakat yorgunluğunu vs. müşteriden çıkaramazsın. Biz de senin gibi akşama kadar çalışıp geliyoruz. Derdimiz evimizde yemek yapmak, yemek. Bunu da hiç yazacak biri değilim aslında. A101'de çalışmanın ne kadar zor olduğunu bildiğim için. Ama gerçekten insan çocuk gibi azarlanıyor, beş karış surat, derin bir yoğurt almak yani tuhaf.

A101 Mağaza Kapanış Saati

Eren
28 Haziran 2024 00:59
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Zeynep
29 Kasım 2023 21:38

Muhammed
01 Mart 01:18

Duygu
27 Temmuz 2023 23:28
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

A101 Fazlasıyla Hatta Kesinlikle Verdiği Kötü Hizmet Artık Yeter!

Fatih
08 Temmuz 2024 18:49