Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Yapı Kredi Chargeback Kurallarına Uymuyor

10 Ocak 2024 00:00

Yapı Kredi Bankası aracılığıyla 21 Eylül'de 102 bin TL'lik harcama itirazında bulundum. Banka, karşı firmadan belge talep etmeksizin, bahis içerikli işlem gerekçesiyle 3 ay sonra işlemi işleme almadıklarını bildirdi. Eğer bu firmalar bahise aracılık ediyorsa, nasıl oluyor da hâlâ bankanızın POS cihazını kullanabiliyorlar? Bu durumda siz de yasa dışı bahise aracılık etmiş olmuyor musunuz? Ayrıca ben bahis oynamadım. Bilinen bir sitenin arayüzünü kopyalamışlar ve ben alışveriş yapınca bu firmalara çekilmiş poslara itirazım var. Sizin yapmanız gereken, karşı firmadan belge talep etmekti; ancak bunu yapmayıp haksız kazanca yol açıyorsunuz ve müşterinize gereken desteği sağlamıyorsunuz. Dünya genelindeki bankaların uymakta olduğu MasterCard kuralı olan 'chargeback' kuralına siz nasıl uymuyorsunuz? İtirazımı işleme alıp, karşı taraftan satılan malın belgelerini talep etmenizi rica ediyorum. Aksi takdirde, öncelikle arabuluculuğa başvuracağım ve sonrasında mahkemeye giderek, bu süre zarfında yaşadığım mağduriyet için mahkemenin belirleyeceği tazminatı sizden talep edeceğim.

yapi-kredi-chargeback-kurallarina-uymuyor-1.pdf
15 Ocak 2024 15:02

Lütfedip de bir cevap yazsaydınız keşke

Kayhan
Kayhan

Ne yaptın kardeş var mi gelişme aynı sorun bende de var

Yunus

Tüketici hakeme heyetine başvurduk oradan da bir sonuç çıkmadı büyük ihtimal olmayacak

Sedat sonuçtan hiç memnun değil

16 Ocak 2024 12:19

Yapı Kredi Bankası Harcama İtirazı Reddedildi