Efe
29 Haziran 2023 03:19

Ben ve bir arkadaşımın İstanbul- Orlando uçuşu 2 aktarmalı bir uçuştu. Aktarmaların hiçbirinde havaalanı değişikliği olmamakla birlikte Air canada uçak firmasıyla aldığım biletin uçuşunun yapılacağı uçak Türk hava yollarıydı. İstanbul’dan check-in’imi yaparken de hiçbir şekilde Türk Hava Yolları görevlilerinden aklanmamızla ilgili geri bildirim almadım. Tüm aktarmalarımız check-inini yaptılar. 07:00 saatli uçağıma binmek üzere kapı numarama geldiğimde uçağıma 10 dakika kala Türk Hava Yolları görevlileri tarafından uçağa transit vize sorunu sebebiyle alınmadım. Aktarmalarım Paris ve Kanada üzerindendi ben yeşil pasaportluyum zaten Paris’te vizem var ancak Kanada konusunda da ABD vizem olduğu için ve aktarmalarım 24 saatin altında olup havaalanı değişikliği olmadığı için Kanada konsolosluğu tarafından transit vize zorunluluğumun olmadığı onayını almıştım. Bu gerekçeleri belgeleriyle beraber görevlilere sunduğumda belgelerime bile bakmadan ve beni asla dinlemeden uçağa almadılar ayrıca vizeyle ilgili olan bir problemde vizenin ilgili olduğu tek şey olan Kanada konsolosluğu hakkında “bizi konsolosluk ilgilendirmiyor” gibi inanılmaz profesyonel olmayan bir cevapla karşılaştım. Benim bir öğrenci olarak zar zor aldığım tüm biletlerim yandı. İnanılmaz derecede mağdur olmakla birlikte bu sorunumun gerçekten bir telafisinin olmasını diliyorum. Firma Air Kanada yazsa da uçacağımız uçak Türk hava yollarıydı ve beni uçağa almayan görevliler de Türk hava yollarının görevlileriydi. Hakkıma çok girildi ve bu durumun telafisini talep ediyorum. Transit vizeyle ilgili kanıtlarım ektedir. (canada. Ca Kanada konsolosluğunun yönlendirdiği Kanada’nın orijinal sitesi eğer isterseniz konsoloslukları arayıp verdiğim bilgileri sizde teyit ettirebilirsiniz) ayrıca lütfen ilgili görevlileri böyle hassas bir konu hakkında daha çok bilgilendirin ve yaşadığımız mağduriyetleri başkaları da yaşamasın ve bizim mağduriyetimiz de telafi edilsin.

Suat
Suat

Merhabalar bende aynı sorunu yaşadım rica etsem mail adresime iletişim bilgilerinizi yazabilirmisiniz bu konu da görüşmek istiyorum [email protected]

Hüseyinhan
23 Mayıs 2023 18:25