Furkan sonuçtan hiç memnun değil

THY'nin Güvenlik Açığı Ve Haksız Mil Kullanımı Sorunu

THY'nin Güvenlik Açığı Ve Haksız Mil Kullanımı Sorunu
09 Aralık 2024 00:28

Aynı sorunu yaşayan var mıdır diye baktığımda tek mağdur ben değilmişim. Yaklaşık 1 saat önce miles and smiles pin kodumun değiştirildiğini ardından önce 4000 sonra da 5000 milin kullanıldığı mesajını aldım. Derhal müşteri hizmetlerini aradıktan sonra geri bildirim formumu oluşturmamı istediler. Oluşturduktan sonra durumun aciliyeti için tekrar müşteri hizmetlerine bildirim yaptım. Bu kadar mağdur varken THY nin bu güvenlik açığını halen kapatamaması çok büyük başarısızlık. Pin değiştirme işlemlerinde veya mil kullanma işlemlerinde nasıl oluyor da bana SMS veya mail onay bildirimi gelmiyor? Yapılan bu haksız mil kullanımının ivedilikle hesabıma aktarılmasını talep ediyorum.

19 Aralık 2024 18:26

Bugün mail yoluyla geri dönüş yapıldı. Verdikleri cevap şu şekilde: Geri bildiriminiz üzerine yaptığımız incelemede, Shop&Miles'a giriş için pin koduna ek olarak OTP kontrollü yapılmaktadır. Üyenin mail adresine gönderilen otpde doğru girilmiştir. Mail güvenliği üye sorumluluğunda olup, millerin iadesi mümkün değildir. Pin kodu değişiminde veya mil kullanımında bana hiçbir mail gelmedi. Burada kaç kişi mağdur olmuş. Ama mağdur olan herkes suçlu sayılıyor.

Reyhan

Aynı sorunu 15 yaşındaki kızımın hesabında yaşadım arka arkaya gelen mesajlarla 7000 millini gift karta çevirip yok etmişler. Acele ile müşteri hizmetlerini aradım, mail attım fakat olumlu dönüş alamadım. Kendi sistemlerindeki açığı resmen benim mail adresimin güvenli kodu olmadığını söyleyerek kapatmaya çalıştılar. Böyle bir sorumsuzluk görmedim. Koskoca Türk Hava Yolları nasıl böyle bir duruma izin veriyor Olumlu Sonuç alan varsa lütfen cevap versin

Cemil

Aynı durum bende de söz konusu, Cuma akşamı bilgim dışında önce şifre değişimi sonrasında 2 defa mill harcaması yapılmış. Maillerde eğer şüpheli bir işlem ise THY müşteri hizmetlerinin aranması gerektiği yazılmış. Aradığımızda ise herhangi bir işlem yapmadıkları online geri bildirim yapmamız gerektiğini belirttiler, Sonuç olarak halen gelen bir cevap yok, üstüne bir de miles and smiles hesabıma girmeye çalıştığımda üyeliğiniz iptal edilmiştir diyor. Şu anda THY nin güvenlik açığı ile ilgili nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyorum

Furkan

Evet Miles and Smiles üyeliğini bloke ediyorlar. Mail yoluyla geri dönüş yapılacağını söylemişlerdi. Ben de beklemedeyim şu an için. Ancak bu kadar mağdura rağmen; bu zamanda, THY nin siber suçlara karşı kendini geliştirmemesi firmanın nasıl bir yönetim anlayışına sahip olduğunun kısa bir özeti.

Serpil sonuçtan hiç memnun değil

Serpil
20 Aralık 2024 21:46

THY Kayıp Miller ve Güvenlik Açığı

Sezen
10 Şubat 22:14
Nazife sonuçtan hiç memnun değil

Nazife
12 Aralık 2024 10:45