THY Ve Anadolu Jet Personel Bilgi Eksikliği Ve Uçuşa Alınmama

15 Ağustos 2023 15:071.627

13.08.2023'de İstanbul Havalimanı'ndan Ordu-Giresun Havalimanı'na saat 16:00'da eşimle birlikte THY uçuşumuz vardı. Self check-in makinelerinden check-in yapamadık ve kimse destek olmadı. Kocaman Havalimanında sadece 4 personeliniz çalıştığı için sırada vaktimiz kayboldu. Bize sıra gelene kadar saat 15:19 oldu.

Personeliniz kapandığını ve bir sonraki uçuşa aktarmamız gerektiğini söyleyerek bizi bilet işlemlerine yönlendirdi. Bu durumun bizim suçumuz olmadığını; sırada vakit kaybolduğunu anlatmamıza rağmen işlem gerçekleştirmedi.

Bilet hizmetlerinden bir sonraki uçuşun saat 22:00'de ve Ankara-Ordu aktarmalı olduğunu ve farkın 6.482 TL olacağını söyledi. İkimiz de çalışıyorduk ve ertesi gün işimiz vardı mecbur almak zorunda kaldık. Ve bu çok fazla bir miktardı.

Daha sonrasında check-in yapmak için tekrar sıraya girdik, oradaki Kontuar İstanbul-Ankara uçuşumuza check-in yapıldığını, ancak Ankara-Ordu uçuşumuzun check-in yapılamadığını, sistemsel sorun olduğunu; yarım saat sonra tekrar bakmamız gerektiği söylendi.

Biz 1 ya da 1.5 saat sonra tekrar sıraya girdik. Bu sefer bayan bir Kontuar vardı. Bize ''check-in yapılamıyor, sistemsel sorun var; Ankara bunu biliyor. Siz direkt aktarma uçuşuna geçebilirsiniz'' dedi. Biz de ''zaten uçuş iptal oldu, tekrar sorun yaşar mıyız? '' dediğimizde ; ''hayır kesinlikle yaşamazsınız, Ankara'nın haberi var'' dedi. Oysaki Ankara'nın hiçbir şeyden haberi yoktu.

Ankara-Ordu uçuş uçağımız Anadolu Jet'ti. Anadolu Jet'i telefonla aradığımızda sistemsel sıkıntı olduğunu, yapacak bir şey olmadığını söylediler ve asla ilgilenmediler. THY çağrı merkezini 005071891** ve 005345676*** numaralı telefonlardan aramamıza rağmen yapacak bir şey olmadığını, sistemin açılmadığını söylediler.

Zaten 16 uçuşuna binemediğimiz için mental olarak çökmüş durumdaydık. Hiç kimse yanımızda olmadı, biz kendi kendimize olayı çözmeye uğraştık. Eşim bilet hizmetlerine gidip maalesef sert konuşmak zorunda kaldı ve THY supervizor'ına yönlendirdiler.

Supervizor'ınız; ''sistemsel sorun yok uçak kapalıdır, ben hemen açıyorum uçağı'' dedi ve olayı çözdü. Madem bu kadar kolay ve basitti; biz neden kendi kendimizi parçaladık? Bu durumda tarafımıza ödediğimiz 6482 TL'nin iadesini ve çözümü hakkında destek talep ediyoruz.

THY Biletinde Soyadı Uyuşmazlığı Nedeniyle Check-in Yapılamıyor

27 Haziran 2025 12:293.294

THY'den yarın sabah 08:10 için aldığım bilette check-in yapmak istedim, ancak soyadım Mernis'te uyuşmadığı için işlemi g...

1 Yorum

THY Personelinin Tavrı!

THY PersonelininTavrı!

Selin
THY Saatinden Önce Kapıyı Kapattı, Mağduriyet Yaşandı

THY SaatindenÖnce Kapıyı Kapattı, Mağduriyet Yaşandı

Osman
THY Check-in Hatası Ve Görevlinin Uyarmaması!

THY Check-inHatası Ve Görevlinin Uyarmaması!

THY  Saygısızca Hareket Ve Konuşması

THY  SaygısızcaHareket Ve Konuşması