Emre sonuçtan hiç memnun değil

THY Uçuşumuzun Sorgusuz Sualsiz İptal Edilmesi

THY Uçuşumuzun Sorgusuz Sualsiz İptal Edilmesi
Emre
31 Mart 2024 18:52

6 Nisan Sabiha Gökçen-Adana, 15 Nisan Adana-Sabiha Gökçen uçuşumuz iptal edildiğine dair tarafımıza bir mesaj ulaştı. Mesajı takiben yeni bir uçuş arayışına girdik; ancak uygulama ve müşteri temsilcisi aracılığıyla yaptığımız denemeler sonuçsuz kaldı, zira tüm uçuşlar doluydu. Bu durum, önceden planladığımız bayram tatiline nasıl gideceğimiz konusunda büyük bir stres yaşamamıza neden oldu. Daha sonra Türk Hava Yolları, uçuşların dolu olması nedeniyle başka bir seçenek sunamayarak bize para iadesi yaptı. Bu iadeyi istemeyerek aldık.
Bize uçuş iptalinin hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştiği söylendi. Ancak müşteri temsilcisiyle konuştuğumuzda, aynı tarih ve saatlerde uçuşları olan diğer havayolu şirketleri ve yolcular böyle bir hava muhalefeti olmadığını ifade ettiler.
Zaten 5 Nisan ve 15 Nisan tarihlerinde ne tür bir hava muhalefeti yaşanmış olabilir ki, Türk Hava Yolları bize bir açıklama yapmadan biletlerimizi iptal etti ve diğer uçuşlarının dolu olması nedeniyle planlarımızı sekteye uğrattı.

Yıllık izinlerimizi kullanmış, planlarımızı yapmış ve bayram gibi insanların yoğun olarak memleketlerine gitmeye çalıştığı bir dönemde, uçuşumuza beş gün kala sorgusuz sualsiz iptal edilmesi ve alternatif sunulmaksızın para iadesi yapılması kabul edilemez. Önceliğimiz, gitmek istediğimiz yere ulaşmaktı, para iadesi değil.
Hava durumunda kar, fırtına yoktu ve belirtilen saatte meteor düşmesi gibi bir durum da söz konusu değildi. Bu hava muhalefeti nedeniyle hem ben hem de ailem oldukça mutsuz ve mağdur olduk.

Yaşadığımız bu mağduriyetin tarafınızca ivedilikle giderilmesini talep ediyoruz. Bize bir açıklama yapma borcunuz bulunmaktadır, sayın yetkililer. Uçuş rezervasyon numaramız şu şekildedir: ttfmnq

Durmuş
Durmuş

O kadar haklısınız ki 6 Nisan aynı uçuş kodlu uçakta benimde biletim vardı ve güya "operasyonel nedenlerle" iptal edilmiş. Ve dediğiniz gibi alternatif uçuş söylediler fakat İstanbul havalimanından ve ben öğrenciyim yurdum tuzlada anlayacağınız bayram ağzı uçuşa 6 gün kala bu yapılacak iş değil Anadolu Jet'in isim değiştirip a jet'e dönmesi benim problemim değil. Sonuçta önceden satılmış bir bilet o uçuşu yapmak zorundalar rötarlıda olsa, rötar bile kabul edilecek şey değil orası ayrı konu. Ayrıca 15 Nisan dönüş biletimi 1 saat ertelediler onu iptal etmediler neyse ki bilginiz olsun.

Hasanbaşoğlu sonuçtan hiç memnun değil

Hasanbaşoğlu
18 Ekim 2023 09:17