THY Bayram Yolculuğumda Yaşanan Uçuş Karmaşası

Zafer
05 Nisan 2024 23:36

Bayram arifesinde memlekete gitmeye karar verdim ve İzmir - Ankara aktarmalı Ağrı biletimi aldım. İki uçuş arasında 30 dakika vardı ve koşarak yetişebileceğimi düşündüm. Aradan üç hafta geçti ve uçuşa günler kala bir mesaj aldım. İkinci uçuşum 40 dakika öne alınmış, bu durumda iki uçuş arasında süre kalmıyor. Müşteri hizmetlerini arayıp sordum: 'Uçağa alım kaç dakika kala bitiyor?' '20 dakika kala kapı kapanır.' 'Yani bu durumda yetişemeyeceğim, değil mi?' 'Evet efendim, ancak dilerseniz hiçbir ceza ödemeden biletinizi iptal edebilirsiniz.' 'Niye iptal edeyim? Ben bayramda ailemin yanında olmak istiyorum. Tek tatil günüm o tarihlerde.' 'Maalesef efendim, diğer tüm tarihlerde tüm koltuklar dolu.' 'Ne yani şimdi, benden beş dakika içinde yeni inen uçağın camından atlayıp havalimanının içine girip kapıyı bulup uçağa yetişmemi mi bekliyorsunuz?' 'Maalesef efendim.' 'Anladım, yani özetle bana "uçuşunu iptal et" diyorsunuz,' diyerek telefonu kapattım. THY, resmen bana bayramı havalimanında geçireceğimi ya da biletimi iptal etmemi istiyor. Ancak boş koltuk kalmadığı için neden son dakika değişikliğine gidiliyor? THY'ye bile güvenemeyecek miyiz? Bu mu bizim övünç kaynağımız? Gerçekten Türk Hava Yolları'nın bir yolcunun bayramını keyfine göre mahvetme hakkı var mı?

Mesut
05 Nisan 2024 10:02
Ercan sonuçtan hiç memnun değil

Ercan
04 Nisan 2024 00:23
Sümeyye sonuçtan hiç memnun değil

Sümeyye
04 Temmuz 2023 07:18
Semra sonuçtan hiç memnun değil

Semra
04 Nisan 2024 00:36
Esra sonuçtan hiç memnun değil

Esra
12 Haziran 2024 13:34