Siemens Fırın Camı Çalışırken Patladı

11 Mayıs 2024 14:49

30.06.2019 tarihinde yetkili Siemens bayisi olan Cemka İnş. Ticaret (Anatolium IKEA AVM) Siemens marka ocaklı fırın satın aldım. 04.05.2024 tarihine kadar kullanma önerilerine uyarak kullandım. 04.05.2024 tarihinde fırın kapağı kapalı ve çalışır bir durumdayken, fırın kapağının iç camı patladı. Fırının fotoğraf ve videolarını çektik ancak çok fazla cam kırığı etrafa sıçradığı ve içerisinde yemek olduğu için temizlememiz gerekti. 05.05.2024'te 444 66 88 numaralı telefondan yetkili servise ulaştık. Çektiğimiz fotoğraf ve videoları fabrikaya göndermek üzere bizden istediler daha sonra fabrikadan dönüş yapacaklarını söylediler. 10.05.2024 tarihinde nihayet arandık ve fabrikadan fırının garanti süresi dolduğunu, ancak yetkili servisin ücreti tarafımızdan ödenmek koşuluyla camı değiştirebileceğini söylediler. Bunun için müşteri hizmetlerini tekrar aramamızı söylediler. Müşteri hizmetlerini aradım ve müşteri temsilcisine en azından fırının camının patlamasının teknik nedenini belirtmelerini ve bir rapor düzenlemelerini talep ettim. Bana aynı gün saat 16.00-18.00 arasında randevu oluşturulmuş olduğunu, geldiklerinde beni bilgilendirebileceklerini söylediler. Ancak iki gün boyunca evde beklememe rağmen kimse gelmedi. Kurumsal ve güvenilir bir firma olduğunu düşündüğüm için Siemens firmasını tercih etmiştim ancak hem ürünü kullanırken hem de sonrasında hayal kırıklığına uğradım. 180 derecede çalıştırılan fırının camı nasıl patlar? Cam kapağı açtığımızda patlasaydı ve yüzümüzde gözümüzde kalıcı bir hasar bıraksaydı ne olacaktı? Evde kullanmak için güvenli olması gereken ev aletlerini satan bir firma, kullanıcısının hayatını tehdit eden bir olay sonrasında ücreti tarafımızca ödenecek cam değişimi dışında başka bir sorumluluk alamıyor mu? En azından sorunu belgelemesi ve araştırması için bir teknik servis dahi gelmedi. Böyle bir olay Almanya'da yaşansaydı firma yine bu vurdumduymazlıkta mı davranırdı? Satın aldığım ürünün arkasında ne Siemens firması ne de yetkili bayii durdu. En kısa zamanda mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

11 Mayıs 2024 16:53 (Şikayetten 2 saat sonra)

Yaşar
Yaşar
11 Mayıs 2024 23:11

Bugün saat 17.25 sıralarında Siemens müşteri hizmetlerinden bir yetkili tarafından bilgilendirilmek amacıyla arandım. Yetkili, ocaklı fırının kapak camının patlaması olayının sık karşılaşılan bir durum olduğunu belirtti ve bana indirimli değiştirme teklif etti. Ben de değiştirilmeden önce teknik servis tarafından incelenmesini ve olayla ilgili bir rapor tutulmasını talep ettim. Böyle bir uygulamalarının olmadığını, çekilen fotoğrafların fabrika tarafından yeterli görüldüğünü ve yapacak bir şey olmadığını söyledi. Fırın camı patlamasının sık yaşandığını ve indirimli bir şekilde değiştirilebileceğinin altını çizdi. Fırın camı patlamasının herhangi bir tehlike oluşturmayacağını söyledi. Anlaşılan müşteri temsilcisi, hem teknik bilgiye hem sağlık uzmanlığına hem de satış elemanlarının bütün yetkinliklerine sahip biri. Siemens firması sorumluluk almamakla birlikte şikayetimizle ilgilenmek için en azından teknik servis dahi yönlendirmiyor ve insan sağlığını umursamayan bir tavır sergiliyor. Siemens ürünlerini alırken tekrar düşünmelisiniz çünkü beklemediğiniz bir anda yüzünüze cam patlayabilir. Sonrasında yetkililer sorumluluk almak yerine size hala bir şeyler satmaya çalışabilir.

Hamit sonuçtan hiç memnun değil

13 Şubat 2025 22:09
Siemens Fırınlı Ocakta Garanti Kapsamında Paslanma Sorunu
Nilüfer sonuçtan hiç memnun değil

18 Aralık 2024 18:28
Siemens Ankastre Fırının Cam Patlaması Ve Yetersiz Servis Hizmeti
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Siemens Ankastrede Çatlak Ve Çözüm Bulunamaması

14 Kasım 2024 15:57
Naz sonuçtan hiç memnun değil

14 Ekim 2024 16:15
siemens-firinda-uretim-hatasi-ve-musteri-hizmetleri-sorunu-2.pdf