Merve sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Çamaşır Mak. Üretim Hatasını Olmasına Rağmen Değişim Yapmıyor

13 Mayıs 2024 13:11

2023 yılında çeyiz için Samsung marka bir çamaşır makinesi satın aldım. Satıcı, makinenin 1 yıl içinde kurulması gerektiğini belirtmedi. 2024 yılının Nisan ayında montajını yaptırdık. Satıcı bu bilgiyi vermediği için garanti süresi fatura tarihi itibarıyla başlamış oldu. Montajdan bir ay sonra makinenin tamburu dönmeye başlamadı. Yetkili servisi çağırdık. Servis, sorunun üretim hatasından kaynaklandığını söyledi ve ürünün değiştirileceğini iletti. Bir hafta sonra Samsung tarafından arandım ve fatura tarihinden itibaren en fazla bir yıl içinde değişim yapılabileceği bildirildi. Oysa Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesinin 3. fıkrasında 'Bu madde ile ayıba karşı sorumlu tutulanlar, ayıba karşı daha uzun bir süre ile sorumluluk üstlenmemişlerse, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslimi tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir.' denmesine rağmen değişim yapılmıyor. Bu nedenle Samsung çamaşır makinesi başta olmak üzere hiçbir Samsung ürününü kullanmamaya karar verdim. Kanunlara uyulmadığını düşünüyorum.

samsung-camasir-mak-uretim-hatasini-olmasina-ragmen-degisim-yapmiyor-2.pdf
samsung-camasir-mak-uretim-hatasini-olmasina-ragmen-degisim-yapmiyor-1.pdf
13 Mayıs 2024 14:03 (Şikayetten 52 dakika sonra)

14 Mayıs 2024 15:58

Sorunum çözülmedi.

Hakan
30 Ekim 2023 15:32

23 Nisan 2024 12:58
Fuat sonuçtan hiç memnun değil

30 Ekim 2023 16:48
Umut sonuçtan hiç memnun değil

20 Eylül 2023 00:43

Tolga