Sema sonuçtan hiç memnun değil

25 Mart 2024 15:26

Borusan çıkışlı 2017 BMW 318i Edition m Sport araç sahibiyim. Ayrıca BMW Prime sahibiyim ve periyodik olarak aracımın kontrollerini Borusan’da yaptırmaktayım.

22 Kasım 2023 – Borusan İstinye‘de yapılan rutin kontrolde aracımda hiçbir sorun görülmedi, sadece periyodik ön fren disk balata değişimi yapıldı.

8 Aralık 2023 - Check-up yaptırmak amacıyla Kosifler Oto Bostancı’ya aracı götürdüm. Hiçbir problem olmadığı söylendi, servis kayıtlarından inceleyebilirsiniz.

Bu tarihten 3 ay sonra arabada ani su eksilmesi görüldüğü için aracı durdurdum ve aracı çekiciyle Otomol Maslak yetkili servisine götürdüm. Bütün sıkıntılar burada başladı.

Otomol Maslak, aracın Yağ kütüğünün değişmesi gerektiğini söyledi.
Benim aracımla ilgili tek sorunun suyun sızması olduğu için suyun yağ kütüğünden sızdığını söyledikleri için yağ kütüğünü ve egzantrik kapağını 30.138,72 TL bedelle değiştirdim. Araç 33 gün serviste kaldı.

Aracı aldım eve geldim ve ertesi gün motor ikaz lambasının yandığını fark ettim. Bakın 33 gün serviste kalan ve kullandığım süre boyunca asla motor ikaz lambası yanmamış, geçmiş servislerinde böyle bir arızası görülmemiş aracın servisten aldıktan ertesi gün motor ikaz lambası yandığını fark ettim. Hemen çekici çağırdım ve aracı servise geri gönderdim.

Otomol Maslak 25 Mart 2024 günü yaptığı kontrolde egzozda bir sensörün bozulduğunu bundan dolayı aracın motor arızası verdiğini bunun yaklaşık 16.000 TL maliyetle değiştirebileceklerini söylemektedir. Aracın servise gitmeden önce böyle bir arızası bulunmamaktadır. Kaldı ki Otomol Maslak’a 1,5 ay önce araç teslim edildiğinde de de ne böyle bir arıza mevcuttur ne de servisin böyle bir tespiti mevcuttur.

Aracın serviste bozulduğu açıktır. Aracın geçmiş servis kayıtları ve tespitleri açıktır. 33 gün serviste kalan bu arada cam filmi hasarlandığı halde ve yıkanmadan teslim edilmesine rağmen uğraşmak istemediğim için uzatmadan aracımı teslim aldım. Aracı aldıktan sonra eve giderek sadece Maslak-Maltepe arasında 30km’lik bir yol yaptım. Aracı Cumartesi günü çalıştırdığımda arıza ışığının yandığını görüp : Servisi aradığımda ‘Bunun motor ikaz lambası yanıyor? ’ dedikten sonra kendileri evet egzozda sensör bozulmuş demeleri ve benden 16.000 maliyetle sensör değişimi teklif etmesi kabul edilemez.

Yetersiz teknik elemanlar tarafından mağduriyetime sebep olan büyük bir markanın temsilcisi olarak hizmet verdiğini düşünen bu servisten şikayetçiyim.

Acilen sorunun bilabedel değişimi için yardımlarınızı rica ederim.

26 Mart 2024 17:16

Şikayetimle ilgili firma hiçbir dönüş yapmadı, ayrıca Tüketici Hakları'na fatura için itirazda bulundum. Ülkede adalet geç işlediği için bu süreçte mağdur edilmek istemiyorum. Firma gereğini yapmayacaksa tespit davası açacağım fakat karşımızda sorumluluk sahibi işinin arkasında duran bir şirket yok maalesef, bu nedenle bir şeyi bir kere söylemek yetmiyor. Osman Baykan'a bu ilgisizliği detaylıca anlatan mail atacağım ki kendisi şirketin Başarı öyküsünü anlatırken personellerinin bu sorumsuzluklarını da göz önünde bulundursun.

25 Mart 2024 16:40 (Şikayetten 1 saat sonra)
Sema
Sema
26 Mart 2024 09:33

Hiçbir sorun çözülmedi. Firma dönüş yapmadı. Bu ciddiyetten uzak sorumsuz firmaya asla aracınızı emanet etmeyin.

Ozlem sonuçtan hiç memnun değil

Kosifler Oto BMW Servisinde Yaşanan Sorunlar Ve Çözüm Arayışı

20 Mart 2025 10:49
Kosifler Oto BMW Servisinde Yaşanan Sorunlar Ve Çözüm Arayışı
Onur sonuçtan hiç memnun değil

20 Temmuz 2024 00:19

BMW Servisinde Tekrarlayan Arıza Ve Yüksek Maliyet

19 Aralık 2024 13:02

Kosifler Oto Bostancı BMW Servisine, 64.000 TL Verdim Ama Boşa Vermişim!

03 Ağustos 2023 22:46