Pandemi Döneminde ING Bank'ta Yaşanan Çekim Krizi Ve Hukuk Mücadelesi

Pandemi Döneminde ING Bank'ta Yaşanan Çekim Krizi Ve Hukuk Mücadelesi
Nurten
28 Ekim 2024 15:15

B**** 2020 yılında pandemi döneminde vadeli hesabında bulunan birikimini çekmek istemişti. Banka bu aşamada paranın yüklü miktarda olmasından dolayı, bir gün öncesinde talimat oluşturmamız gerektiğini söyledi. Bir hafta sonra bu kez bir gün önceden haber verip tekrar bankaya gittiğimizde, sistemin olmadığını sonra tekrar gelmemiz gerektiğini söylediler. Bu süre zarfında araya 20 günlük sokağa çıkma yasağı geldi ve banka işlemlerini yine gerçekleştiremedik. Sokağa çıkma yasağı bittikten sonra bankaya tekrar gittiğimizde ve banka müdürü ile görüşmek istediğimizde, şehir dışında olduğunu ve 15 gün sonra geleceğini söylediler. Banka müdürünün gelişini bekledikten sonra tekrar bankaya gidip görüşmek istediğimizi söylediğimizde, bir gün öncesinde haber vermemiz gerektiği söylendiğinde kısa bir tartışmadan sonra güvenlikler beni ve babamı dışarı çıkardı. B**** yaşlı ve kendi halinde bir çiftçi. Okuma yazma fazla bilmiyor, bizlerin de onu sürekli getirip götürecek bir aracımız yoktur. Şehir merkezine uzak bir yerde oturuyor ve çobanlık yaptığı için sürekli onlarla meşgul oluyor. ING Bank yaklaşık 3 ay boyunca bizi bu sebeplerle oyaladı ve paramızı çekmemize müsaade etmedi. B**** parasını alamamakla beraber hem hakarete uğrayıp hem de rencide olduğu için ING bankasına 2020 yılında davayı açtık. Sonrasında banka avukatları davadan vazgeçmemiz için babama uzlaşma teklifinde bulundular. Aynı zamanda banka müdürüde bizimle iletişime geçip davadan vazgeçip uzlaşmamızı istedi. Fakat B**** bu durumu kabul etmeyip hakkını sonuna kadar savunmak istedi. Bir yılın sonunda dava lehimize sonuçlanmış olsa da bu kez ING Bank avukatları karara itiraz edip davayı bir üst mahkemeye taşıdılar. Üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen şu an halen daha dava devam etmektedir. Sonuçlanması için daha ne kadar süre geçmesini beklememiz lazım bilemiyoruz. Babamın zor şartlarda kazandığı, sadece çiftçilik ve çobanlık için kullanacağı parasını, zamanında alamayıp çok şey kaybetmesi yetmiyormuş gibi daha ne kadar kaybetmesi gerektiğini bilmek istiyoruz.

28 Ekim 2024 15:35 (Şikayetten 19 dakika sonra)

Merhaba Nurten E., tarafımıza iletilen mesajınızı aldığımızı ve incelediğimizi bildirmek isteriz. Konuyla ilgili sizlere en kısa sürede dönüş yapacağız.. Teşekkürler.

28 Ekim 2024 15:35

Bildiriminizle ilgili kişisel bilgi güvenliği açısından 3. kişilere bilgi veremediğimiz için hesap sahibinin bizimle iletişime geçmesi gerekiyor. Anlayışınız için teşekkürler.

Göksel
13 Ağustos 2023 19:23