Serkan sonuçtan hiç memnun değil

Serkan
24 Ocak 2024 11:44

HP ürünün ayıplı olduğunu kabul etti, bu yüzden bize doa raporu doldurttular. 'İade mi yoksa değişim mi istiyorsunuz? ' diye sordular. 29.08.2023 tarihinde Vatan Bilgisayar'dan aldığım HP marka oyuncu bilgisayarını 04.09.2023 tarihinde servise gönderdik. Göndermeden önce HP desteği aradık, HP'den doa raporu aldık ve raporla birlikte tedarikçi firmaya gönderdik. Cihazın ekranındaki beyaz lekelenmeleri normal karşıladılar. Ben Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum, bilirkişi atanarak bilgisayarda ölü piksel olduğu onaylandı. Bunun üzerine HP Bilgisayar beni arayarak mağduriyetimin giderileceğini söyledi. Fabrikadan aynı özellikte başka bir bilgisayar gönderdiler. Tabii bu süreçte 1,5 ay daha bekledim ancak gelen bilgisayar maalesef açılmadı. Gönderdikleri bilgisayarın kutusu her yerinden bantlıydı, sanki teşhir ürünü göndermişler gibi. Fabrikadan gelen ürünün bu şekilde olup olmaması gerektiğini ve benim bilgisayarı geri gönderdiğimi, bana adaptörün arızalı olduğunu söylediklerini belirttim. Ben de artık paramın iadesini istedim. Bilgisayar alma nedenim, oğlumun Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazanmış olmasıydı. 'İyi marka, iyi bilgisayar alalım.' dedik ama başımıza bu geldi. Tabii bu süreç 5 aydır sürüyor. Dolayısıyla biz mağdur olduk. Bu süreçte HP Bilgisayar'dan paramın iadesi yapılacağını söylemelerine rağmen hala iadem gerçekleşmedi. 3 haftadır iadeyi bekliyorum. Bilgisayarın oğlum için gerekli olduğundan başka marka bir bilgisayar aldım ve bu sefer böyle bir sorunla karşılaşmadım. 5 aydır beni oyalıyorlar. Ücret iadesinin bir an önce tarafıma yapılmasını talep ediyorum. Bu kadar mağdur etmeye hakkınız yok.

25 Ocak 2024 14:38 (Şikayetten 1 gün sonra)

Bana da aynı şeyleri söyleyip mağdur ettiler. Sitelerindeki tüm ürünler stok yok kayıtlı. Böylece envanterimizde yok, distribütörlere soralım diyorlar. 1-2 ay sonra onlarda da kalmamış deyiş 2 yıl önceki ürünün fatura bedelini ödeyelim diyorlar. Bu aldatma niyetli işlemleri Amerikalı yöneticiler yapmaz. Ancak Türkler'in yönettiği ve çalıştığı firma yapar.

İlayda
14 Ekim 2023 13:01