Homend Fanomen 9003 Marka Vantilatör Arızası

21 Ağustos 2023 17:52

Geçmişte satın almış olduğum Homend Fanomen 9003 marka vantilatörüm aşağıda verdiğim linkte bulunan videodaki gibi arızalandı. Açılmıyor, sürekli kendi kendini kapatıyor ve kullanılamaz vaziyette halde servise ilettim.

Servis ise ürünü, yedek parçası olmaması sebebiyle değiştiremeyeceklerini iletti ve faturası karşılığında ücret iadesini gerçekleştirmek istediler. Kabul ettim ancak, satın aldığım firma fatura iletmediği için ürün faturasına sahip değilim. Faturası bulunmaması sebebiyle iade işlemini gerçekleştiremeyeceklerini belirttiler.

Ancak Gelir İdaresi Başkanlığı'nın almış olduğu KDV Tebliğine göre fatura ibraz etme zorunluluğum bulunmamaktadır. Bunu belirttiğim halde Karaca Satış Sonrası Servis Merkezi'nin telefon numarasından (0530 497 8***, WhatsApp aracılığıyla iletişime geçen Homend yetkilisi H**hanım konuyu çözme yoluna gitmemiştir. Satılan ürünün kalitesizliği yetmiyormuş gibi bir de yetkili kişilerin bilgi yetersizliği ve iş bilmezliği ile uğraşıyorum. Konuyu hukuki sürece taşımadan önce sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyorum.

Erdal

Tüketicilerin Şikayetleri eskisi kadar karşılık bulmuyor. Firmalar vatandaşlara sürekli zorluk çıkartıyor. Hukuk düzgün işlemiyor.

Gürhan

Aynı problemle karşılaştım ve ve bende fatura olmasına rağmen 5 sene önceki fiyatı teklif ettiler sadece 199 TL. Bugün alsam muadilleri 2500 TL civarı. Hurdası bile daha pahalıdır. Tüketici Mahkemesi'ne gidiyorum aynı yolu tavsiye ederim. 6502 tüketici koruma kanunun 58 maddesi gereğince bir ürünün kullanım ömrü olan 7 yıl boyunca tamir ve yedek parça desteğini kanunen sağlamak zorundalar. Uğraşıyorum ben de el mi yaman bey mi bakalım

Arda

Teşekkürler tavsiye için, ben de aynı yöntemi uygulamayı düşünüyorum. Satış sonrası tavırlar inanılmaz rahatsız edici. Hiçbir şekilde iş çözmeye yönelmiyorlar maalesef.

Gürhan
12 Ağustos 2023 13:35
Berkan sonuçtan hiç memnun değil

Kargom Bilgilendirme Yapılmadan İade Edildi, Mağduriyetim Giderilmedi

Berkan