Findeks Notum Ne Yapsam Yükselmiyor.

Muhammed
17 Şubat 2023 13:59

Findeks notum 1 günde 60 puan inip duruyor. Geciken tüm borçlarımı tamamen kapatmış olmama rağmen yine 60 puan yükseltildi böyle bir şey olamaz. Şu an hiçbir geciken borcum yok ona rağmen en riskli grupta gözüküyorum. Ancak ilgili kanun; 5834 sayılı karşılıksız çek ve protestolu senetler ile kredi ve kredi kartları borçlarına ilişkin kayıtların dikkate alınmaması hakkında kanun, geçici madde 4- (ek:3/11/2022-7420/27 md.)
(1) anapara ve/veya taksit ödeme tarihi 1/10/2022 tarihinden önce olup da; kullandığı nakdî ve gayri nakdî kredilerinin anapara, faiz ve/veya ferilerine ilişkin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilerin, ticari faaliyette bulunan ve bulunmayan gerçek kişilerin ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin 5411 sayılı kanunun ek 1 İnci maddesi hükmü uyarınca kurulan Türkiye Bankalar Birliği risk merkezi nezdinde tutulan kayıtları, söz konusu borçların ödenmesi geciken kısmının 1/7/2023 tarihine kadar tamamının ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde, bu kişilerle yapılan finansal işlemlerde kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlar
tarafından dikkate alınmaz.

(2) kredi kuruluşları ve finansal kuruluşların birinci fıkra hükmü uyarınca mevcut kredileri yeniden yapılandırması veya yeni kredi kullandırması, bu kuruluşlara hukuki ve cezai sorumluluk doğurmaz.
Şeklindedir. İlgili kanun gereği ve geciken borcumun olmamasından dolayı hukuki sorumluluk çerçevesinde Findeks notunun yükseltilerek sorunumu çözmenizi talep ediyorum. Zira ilgili kanunda geciken borçların kapatılması sonrasında tutulan kayıtlar dikkate alınmaz diye açık bir şekilde emir vermiştir. Bu kanuna istinaden yine geçmiş kayıtları dikkate alarak Findeks puanımı düşük göstermeniz hukuki şikayetler doğurur nitekim kanuna riayet etmemek suç teşkil eder.

17 Şubat 2023 14:01 (Şikayetten 1 dakika sonra)
10 Nisan 2023 09:47

Findeks Raporunda Bana Ait Olmayan Borç Nedeniyle Kredi Notum Düştü