Enpara Mobil Uygulamasında Zorunlu Anket Sorunu

Enpara Mobil Uygulamasında Zorunlu Anket Sorunu
16 Ağustos 2024 19:24

Enpara mobil uygulamasına girdiğimde karşıma anket gibi ama aslında zorlayıcı bir soru çıkıyor. Vergi mükelleflik bilgileri başlıklı soruda 'Vergi mükellefi misiniz yoksa yabancı uyruklu musunuz?' diye soruyor. Seçenekler evet ya da hayır. Buna cevap vermezseniz başka işlem yapmanıza izin vermiyor. T.C. vatandaşıyım ama vergi mükellefi değilim. Hangisini seçeceğim? Koskoca banka kimlik bilgilerimden benim uyruğumu bilmiyor mu? Bankanın bu uygulamasını kınıyorum. Bu soruya evet'i seçerseniz otomatik vergi mükellefi olma ihtimaliniz yüksek çünkü banka bunu maliyeye iletmek için soruyor. İlerde size kalın bir vergi cezası gelebilir. Şimdi soruyorum, bu soruya cevap vermek zorunda kalmadan nasıl kredi ve kart borçlarımı ödeyeceğim? Neden işlemlerim için banka şubesine gitmek zorundayım?

18 Ağustos 2024 22:43 (Şikayetten 2 gün sonra)

Merhaba, Talebinizi incelemeye aldık. En kısa süre içinde konuyu detaylı inceleyerek size bilgi vereceğiz. Sevgilerimizle, Enpara.com

19 Ağustos 2024 10:25

Merhaba, Müşterimizin talebini inceleyerek 19/08/2024 tarihinde Enpara.com'da kayıtlı olan e-posta adresine yazılı olarak bilgi verdik.

Üzeyir
Üzeyir

Merhaba Enpara bu çağrınıza nasıl bir yanıt verdi bana da aynı mesaj geliyor çözüm merkezine yazdım tatmin edici bir cevap alamadım her vatandaş vergi mükellefidir diyor bana ki vergi mükellefi değilim teşekkür ederim şimdiden

Tayfun

Merhaba. Enpara sözde zorunlu yükümlülük falan diyor ama buna cevap verdiğinizde zor durumda kalmanız olası. Enpara'da bütün kimlik bilgilerimiz var t. C. Vatandaşımıyım değil miyim bilmiyorlarmı? Hoş artık bilghilerimizde güvendemi emin değilim. Bu sorunun cevabı sadece Maliye Bakanlığını ilgilendirecektir. Ben mobil uygulama kullanmıyorum. PC den Google üzerinden SMS şifresiyle girip kart ve kredi ödemelerimi yapıyorum. Bitince de Enpara'yla işim olmaz artık limitlerimide düşürdüm. Diğer bankalar sözde aynı zorunlu yükümlülükleri yok mu onlar sormuyor. Enpara gözümden düştü.

18 Ağustos 2024 13:38

Hafize