Ebru sonuçtan hiç memnun değil

Dyson Big Ball Absolute 2 Korkunç Islık Sesi

06 Aralık 2023 13:06

Yaklaşık 13 ay önce ürünün kendi sayfasından Dyson Big Ball Absolute 2 aldım. İlk başta her şey güzelken (daha taksiti bitmeden 5. ayda), birleşim yerindeki dirsekten sinir bozucu ve kulakları aşırı rahatsız edici bir ıslık sesi gelmeye başladı. 1-2 defa daha devam edince müşteri hizmetlerini aradım ve o ıslık çıkaran parçanın (QR Wand Handle Assy) ücretsiz gönderimi sağlandı. Garantisi bittiğinde, 4-5 ayda bir parça değişimi yapmanın çok masraflı olacağını ve böyle bir bütçemin de olmadığını söylediğimde, bu konuda bir daha rahatsızlık olmayacağı söylendi. Nisan ayı gibi değişen parçadan sonra mayıs ayında halılarımızı kaldırdık (Antalya'da havalar sıcak olduğu için) ve halıların olmadığı 4 ay süresince süpürgeden hiçbir ıslık sesi duyulmadı. Nihayet ekim ayından bu yana o sinir bozucu ses tekrar başladı, bu sefer sadece halılarda da değil. Mail attım, müşteri hizmetleriyle görüştüm, bana denilen şeyler:
- Yılda bir kez parça değişimi oluyor ve sizin 8 ay olmuş. 4 ay beklemeniz gerekiyor.
- Ücretli tedarik edebilirsiniz ama kontrol ettiğimizde bu parça stoklarımızda yok.
- Servis kaydı açabiliriz (evimde astım hastası yaşlı annem var ve 21 gün servis bekleyemem, yedek süpürgem yok).

Bariz bir şekilde üretim hatası olan süpürgenin neden değişimi yapılmıyor ve bu durumun ceremesini tüketiciler çekiyor? (Araştırmaya başladığımda ıslık sesi hakkında çok fazla şikayet olduğunu gördüm. Ayrıca yeni çıkan Dyson Big Ball Absolute 2'lerin dirsek kısmının değiştiğini gördüm.) Akrabalarıma 2.500 TL gibi bir rakama Grundig marka basit kablolu bir süpürge aldım, yemin ederim canavar gibi çalışıyor. Dünya para vererek aldığımız Dyson süpürgede durum budur. Benim düştüğüm hataya sizler düşmeyin ve almadan önce buraları okuyun.

08 Aralık 2023 16:37 (Şikayetten 2 gün sonra)

13 Aralık 2023 09:18

Aynen, şikayetimin yayınlandığı gün ''Çözüm merkezi yetkiliniz iletişime geçerek'' kelimelerle destek oldu, ortada olan hiçbir şey yok, çözüm yok. Herkes okusun burayı, bir sürü paralar verilerek alınan, influencerların şişirdiği ürünler satış sonrası ne oluyor görün. Gittiğim her AVM'de, her beyaz eşya mağazasında bu süpürgeyi alacak olanlarla bu kötü ürünü ve deneyimlerimi paylaşıyorum.

Fatih
Fatih

Kesinlikle bu süpürge de üretim hatası var. Bence bu durumu ilgili resmi mercilere ya da bakanlığada bildirmeli. Biz Türkler Dyson un bozuk üretilmiş cihazlarına bir dünya para verip kullanamama zorunda değiliz. Türkiye Dyson ın çöplüğü değil. Dyson un bu ürünü incelemeye alması gerekiyor.

Gönül sonuçtan hiç memnun değil

Gönül
29 Haziran 2025 13:05