Onur
20 Şubat 2024 20:38

12 Şubat Pazartesi günü Mersin'e taşındım. Nakliye firması, ankastre fırınımıza (HBG6767S1 / 30) zarar verdi. Taşınma sırasında 444 6 333 numarasını arayarak Mersin'deki servisle görüştüm. Nakliye şirketi, kırdıkları fırının hasarını karşılayacaklarını söylediler ve kaç liralık hasar olduğunu öğrenmemi istediler. Servis, beni (055***42 ** **) numaradan arayan bir elemanıyla iletişime geçirdi. Nakliye işlemi devam ederken servisle telefonda görüştük. Fırının kod numarasını ve hasarlı olan kısımlarının fotoğraf ve video görsellerini WhatsApp üzerinden gönderdim. Daha sonra beni arayarak, kırılan yerlerinin tamamını kapsayan (inox bölümü, metal bölümü, dokunmatik ekran ve döner düğme) parçalar için benden 2.800 TL talep etti. 'Bu hasarlı yer bir bütün şeklindedir ve bütün parçaların toplamı tek bir kutu içinde gelmektedir. Ayrı ayrı fiyatlandırma yoktur. Hepsinin fiyatı 2.800 TL'dir. Fiyat içine servis ücreti de dahildir.' dedi. Servis elemanına siparişi geçmesini ve ürünü almak istediğimi söyledim. İlk Cumartesi servis evimize geldi. Sipariş ettiğim yedek parçayı ilk kez evimizde açtı ve sadece tek parça çıktı; yani eksik parça vardı. Üstelik kargo ile gelen parça hasarlıydı. Yetkilileri arayarak durumu öğreneceğini söyleyip beni aradı. Servis, bir hata yapmış. Fiyat listesindeki görseli görüp tamamı için 2.800 TL fiyat verdiğini ancak her parçanın ayrı ayrı fiyatlandırıldığı PDF'ı tam incelemediğini belirtti. Eksik parça için 1.500 TL daha talep etti. Bunu ödemeyeceğimi ifade ettim. Sorun, 1.500 TL ödemek değil, teknik servisin müşteriyi hafife alması ve kendi hatasının bedelini müşteriye yıkmaya çalışmasıdır. Servis, işini doğru yapmadığı için fazla para ödemeyeceğimi belirttim. Servis elemanının üslubu çok kabaydı. Bosch gibi global bir firmanın servis elemanlarının oryantasyon sürecinden geçip geçmediğini ve ürünlerin kaç yedek parçadan oluştuğunu ve her bir parçanın fiyatını bilip bilmediklerini merak ediyorum. Buradan gelecek dönüşe göre Tüketici Hakem Heyeti'ne ve sonrasında da ilgili hukuki sürece başvuracağımı belirtmek isterim. Eğer sorun müşteri lehine çözülürse herhangi bir yere başvurmayacağım. Servis elemanından şikayetçi olduğumu 444 6 333 numarasını arayarak durumu anlattım. Bana Türkiye genel müdürlüğünden geri dönüş yapıldı ve bana indirim teklif edildi. Global bir firmanın 'Müşteri kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim.' anlayışına sahip olmasını beklerdim. Sorunun müşteri olarak lehime çözülmesini talep ediyorum.

21 Şubat 2024 09:53 (Şikayetten 13 saat sonra)

Damla sonuçtan çok memnun

Damla
06 Temmuz 2023 12:59
"Genel müdürlükten arandım, servis sorunum çözüldü. Servise gelen kişi kapıdan içeri girerken "2 kişinin hakkına girdiniz" diye beni azarlayarak girdi. Bu saatte bu hizmeti almamam gerekiyormuş, şikayetim çözüme ulaştığı için başkalarının hakkına girmiş olmuşum. Zeynep Hanım'a desteği için teşekkür ediyorum, umarım bir daha servise ihtiyacım oluğunda farklı bir servis personeli seçme şansım olur."

Bosch Ya Paramı Versin Ya Defolu Ürünü Değiştirsin!

Guler
06 Ağustos 2023 19:28