İETT İstanbul Kart Doğrulama İşkencesi Ve İş Bilmezliği

08 Eylül 2024 14:05

İETT İstanbul Kart cep uygulamasından ne işlem yapmak istesem "Kartınızı doğrulamanız gereklidir" diye reddediyor. Ancak istenen işlemi yapmak için uygulamaya başladığınızda ya T.C. kimlik kartının ön ya da arka yüz fotoğrafını taratırken, hadi oraya geçtiniz, NFC ile kimlik kartınızı okuturken mutlaka "Sistemimde bir sorun oluştu, lütfen tekrar deneyiniz" uyarısıyla başa dönüyorsunuz. En az 20 kere denedim ve başaramadım. Kadıköy'e inmişken İETT İstanbulkart merkezine gittim ve bu işlemi halletmek istediğimi söyledim.
Bana söylenen gidip kimliğimin ön arka fotokopisi ve E-Devlet'ten ikamet kağıdı alıp gelmem oldu.
Hayatımda bu kadar saçma sapan bir uygulama görmedim. Kart elimde, T.C. kimlik kartı elimde, ikametim E-Devlet'te de belediye kayıtlarında da mevcut. Ama nasıl bir doğrulama işlemiyse ne cep telefonundan ne de bizzat gittiğiniz halde yapılamıyor. Bunu asıl olarak uygulama aracılığıyla yapmak istiyorsanız uygulama çöp, çalışmıyor. Hadi yapamayanlar olursa bizzat gelerek halletsin dediniz ama gelen vatandaşı şimdi git T.C. kartının fotokopilerini çektir, bir de ikamet belgesi al gel diye baştan savıyorsanız siz vatandaşa hizmet değil eziyet ediyorsunuz. Ben canlı olarak memurunuzun karşısındayım, kimlik ve İstanbul Kart elimde, yapacağı kimliğimi alıp tarayıp sisteme aktarmak, ikamet için de cepten girip ikamet numaramı göstermemi istemek. Git bunların fotokopilerini ve ikamet belgesinin çıktısını al gel demek nasıl bir ilkellik?
Cem Murat B*****

09 Eylül 2024 08:24 (Şikayetten 18 saat sonra)

İstanbulkart Mobil Uygulaması Yüz Tarama Sorunu

10 Nisan 2025 16:36
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

23 Aralık 2024 13:39

BELBİM | İstanbulkart Kategorileri