11 Nisan 2024 19:13

Amazon Satıcı Hesabı İş Çözümleme 3. Bölüm: Nedensiz ve İhlalsiz Askıya Alma!

Amazon UK'de satış yapıyorum ve Amerika'daki satıcı hesabım bir anda askıya alındı. Ardından UK hesabımla ilişkilendirme yapıldı. Hem UK'de hem de ABD'de şirketlerim bulunmakta. Herhangi bir açıklama olmadan sadece Amazon İş Çözümleri Sözleşmesi'nin 3. maddesine istinaden ek bilgiye ihtiyaç duyulduğu belirtilerek belge yüklemem istendi. Satıcı destek ekibi de neyin eksik olduğunu bilemiyor ve 3. maddeyi ihlal etmediğimi kanıtlamam gerektiğini söylüyorlar. İkametgah belgesi de dahil olmak üzere şahsıma ve iş yerime ait resmi tüm belgeleri sisteme yükledim. Fakat hâlâ ek bilgi talep ediyorlar ve ne istediklerini açıklamıyorlar. 'Şu sebepten dolayı satış yapamazsınız' veya 'Şu bilginiz veya belgeniz eksik, doğrulayamıyoruz' deseler anlarım ve onu doğrulamaya çalışırım. Ancak 'Bir şeyleri ihlal ediyorsunuz ama neyi ihlal ettiğinizi söyleyemiyoruz, siz kendiniz bunu ihlal etmediğinizi ispat edin' demek nedir? Türkiye'deki satıcı mağazalarında yaşadığım yorgunluktan dolayı global bir mağazaya yönelmiş ve Amazon'a katılmıştım. Ancak böyle bir durumla Türkiye'deki mağazalarda bile karşılaşmadım. Bir an önce bu durumun çözülmesini umuyor ve Amazon'un acil olarak iletişime geçmesini bekliyorum.

Eren
Eren

Sorunu çözdüm ******************** yazarsanız yardımcı olurum

Tolga
Tolga

Merhaba bende aynı durumu Amerika hesabımda yaşıyorum çözüm bulduysanız haber verirseniz sevinirim. [email protected]

Şahin
Şahin

Merhaba Koray bey, yaşadığınız sorun için üzüldüm, aynı sorun bugün benim de başıma geldi, ve nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum. Siz sorunu çözdünüz mu? Mümkünse yardim edebiliriz bir birimize.

Koray

Benim adımda Koray bu arada ve bende tam olarak aynı sorunu yaşamaktayım. Sorunu çözebildiyseniz benimlede paylaşırsanız sevinirim

Seckin
06 Kasım 2023 12:07
Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

Muhammet
02 Eylül 2023 21:40
Faruk sonuçtan hiç memnun değil

Faruk
13 Kasım 2023 00:30
Amazon Hesabım Askıya Alındı Geri Alamıyorum.

Amazon Kategorileri