Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
16 Temmuz 2023 13:45

Amazon üzerinden Philips marka bir elektrikli süpürge satın aldım. Aradan yaklaşık 1.5 ay geçtikten sonra süpürge kendiliğinden bozuldu. Bununla ilgili Amazon müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim ve bana ürünü iade alabileceklerini veya değişim yapabileceklerini söylediler. Değişim yapılmasını istediğimde bana kargo değişim numarası verdiler. Ürünü kendilerine gönderdim ve süreci beklemeye başladım. Uzun bir süre dönüş olmayınca tekrar kendileriyle iletişim kurduğumda bana, ürünün değişim onayı almadığını ve tarafıma gönderileceği söylendi. Ben bunu kabul ettim fakat yaklaşık 1 ay boyunca ürün tarafıma gönderilmedi. İletişime geçtiğim bazı müşteri hizmetleri çalışanlarından " bana güvenebilirsiniz size söz veriyorum bu sefer ürün gönderilecek, sizi anlıyorum, özür diliyorum, bu sefer kesin gönderilecek " tarzında mesajlar aldım ve kendilerine güvendim. Her seferinde 48 saat veya 72 saat beklemem söylendi.
Bu süreç uzadıkça uzadı ve sanırım ürün kayboldu. Bunun üzerine ürünün para iadesinin tarafıma yapılacağı, eğer ürünü yeniden sipariş edersem fiyat farkının da tarafıma geri ödeneceği söylendi. Önce kabul etsem de sorunlu bir ürün olduğundan almak istemedim ve Amazon ile yaşadığım sorun yüzünden farklı bir siteden mecburen farklı bir ürün satın aldım. Para iadesinin yapılmasını bekliyordum fakat o da yapılmadı. Her bağlanışımda " depoya bildirdik cevap bekliyoruz, acil olarak bildirdik, 7-14 gün sürebilir, durumunuzu anlıyorum hemen işlem yapıyorum " şeklinde yine güven tazelemeye çalışan mesajlar gönderildi. Bugün itibariyle hala herhangi bir para hesabıma gönderilmedi. Bugün bağlandığım müşteri hizmetlerindeki hanımefendi, depoya bilgi verildiğini fakat cevap verilmediğini, bu durumda yapabilecekleri bir şey olmadığını söyledi. Ürün depoya gidince kayboldu, değişim depo tarafından yapılmadı, iade depo tarafından yapılmıyor. Anladığım kadarıyla Amazon deposunda kimse çalışmıyor ve müşteri hizmetleri ile deponun herhangi bir iletişimi yok. Yaklaşık 3 aydır devam eden süreçte kendilerini beklediğim için ev çöpe döndü, paramı alamadım ve TR enflasyonu yüzünden uçuk rakamlara süpürge satın aldım. Amazon gibi bir firma bile Türkiye'de olunca bozuyormuş sanırım. Müşteri hizmetlerinde yaklaşık 8 kişi ile yazıştım ve şimdi anlıyorumki müşteriyi geçiştirme dışında hiçbir vasıfları yokmuş. Hafta içi Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapacağım. Muhtemelen 4 5 ay sürer ve süpürge aldığım para bu süreçte pul olacak. Yazıklar olsun.

Barış

Amazon'un şikayet açısından bu kadar kötü durumda olduğu aklıma gelmezdi. 14 bin küsur şikayet, çözülen 1300 küsur. Yazık.

Ahmet

İnan bende böyle olacağını hiç düşünmemiştim. Çoğu yüksek tutarlı ve özellikle elektronik alışverişimi amazondan yaptım. Bu duruma bir türlü çözüm bulamadılar.

Sinan
25 Temmuz 2023 14:51