Alternatif Bank Sattığı Dövizi Geri Almamak İçin Problem Yaratıyor!

29 Mayıs 2024 11:496.593

Alternatif bank sattığı fiziki dövizi alırken dekont istiyor! Dikkat!

Birkaç ay önce bu bankanın alım satım arasındaki kur makası düşük olduğu ve alım satımda iyi kur oranı verdiği için dijital kanaldan müşteri olup kendilerine başka bankadan tl EFT yaptım. Daha sonrasında internet bankacılığından dolar aldım. Ertesi gün şubeyle görüşüp gidip fiziki dolarımı çektim. Meblağ da 10k$ civarı idi.

Dün İzmir Alsancak'taki şubelerini arayıp 50k fiziki dolar satmak istediğimi söyledim. Daha önce kendisi doları satarken herhangi bir evrak sormayan banka bana Paramın kaynağını sordu. Dekont göstermeniz gerekiyor bu bankamızın güvenlik politikası dedi.
Maaşlı çalışan olduğumuzu, birikimlerimizi fiziki döviz ve altında değerlendirdiğimizi ilettik, araç alımı yapacağımızı söyledik.
Fayda etmedi. Şube müdürü ile görüşelim diyorsunuz, yok olmaz, operasyonda genç bir arkadaş koymuşlar iyi niyetli ama santral memuru gibi ben ileteyim ben ileteyim. Profesyonellikten uzak.
Maaşlı çalışan olduğumuza dair evrak gönderelim diyorsun, yok, sabıka kaydı mı istiyorsunuz diyoruz, insanlara sen bu parayı nereden buldun illegal işler mi çevirdin demeye getiriyorlar.
Ki Türkiye'de ne Döviz alırken ne döviz satarken dekont gösterme zorunluluğu yok.

Bu arkadaşlara satamadığım dövizi daha düşük bir kurdan İzmir'de çok popüler bir döviz bürosuna 5 dakika da sattım. Döviz bürosundaki çalışan günlük 1 milyon USD civarı fiziki işlem yaptıklarını, elektronik ortamda da bankalarla çalıştıklarını, kimlik adres vb. Harici dekont vb. İstenme zorunluluğu olmadığını söyledi.

Kısacası bir daha bu banka ile hiçbir işlem yapmayacağım. Müşterisine çifte standart uygulayan bir banka. Sattığı dövizi geri almamak için ayak diriyor.
Genel Müdürlüğü arıyorsunuz kimseyi bağlayamayız diyorlar. Müşteri hizmetlerini arıyorsun biz bu konulara karışamıyoruz şubenin kararı kesindir diyorlar.

Bu bankadan genel olarak ve Alsancak şubeden şikayetçiyim. BDDK be TBB'ye de yazacağım.

Biz mağdur edildik siz edilmeyin.

29 Mayıs 2024 12:37 (Şikayetten 48 dakika sonra)

Sayın Aziz A.; Tarafımıza iletmiş olduğunuz bildiriminiz bankamızca değerlendirmeye alınmış olup; en kısa süre içerisinde sizinle iletişime geçilerek bildiriminiz ile ilgili yardımcı olunacaktır. Saygılarımızla, Alternatifbank A.Ş.

Aziz
31 Mayıs 2024 21:01

İşiniz gücünüz manipülasyon, sizi le aynı gün şikayet kaydı oluşturduğum TEB Bankası telefonla bile aramadan sorunumu çözdü! (Başka konu) Siz hala daha aramadınız bile

Müşterisini Zerre Umursamayan Akbank

20 Kasım 2023 13:312.953

Akbank'ta geçen ayki döviz ekstremi son ödeme gününü yanlış hatırlayıp bir gün sonra ödedim. Normalde döviz ekstresi son...

8 Temmuz 2023 20:5417.299

Bankanızın İstanbul Ataşehir şubesinden 3 hafta kadar önce hesabımdan 23450 dolar nakit çekim işlemi yapmıştım. Verdikle...

5 Destek3 Yorum

Öne ÇıkanKonular