18 Mayıs 2023 15:31

Ziraat Bankası kredi kartımdan toplam 4800 TL olmak üzere 6 adet 800 TL lik şüpheli işlem yapılmıştır. Saat 20:37 de telefonuma Ziraat bankasın dan 800 TL tutarında Steam purchase adlı firmada işlem yapılmıştır diye mesaj geldi. Mesajı görünce kart bilgilerimin çalındığını anladım ve hemen bankayı aradım çalıntı veya kayıp kartlar için 1 i tuşladım müşteri temsilcisine aktarılıyorsunuz dinledim.

sonra merhaba ismim... Size nasıl yardımcı olabilirim diye başladık. Hemen kartın kapatılmasını istedim. Bunun için t. C. İstediler t. C. Verdim. Onay verdim ve 20:39 a kadar 6 defa para çekildi ben müşteri temsilcisi ile kartı kapattırırken bile hesabımdan para çekiliyordu ( kredi kartını kapattırana kadar defalarca yapılan şüpheli işlemden dolayı banka otomatik bloke koydu) bu şikayeti yayınlama sebebim yetersiz bankacılık sistemlerimizin olması şu an kredi kartı harcama itirazında bile bulunamıyorum çünkü harcama provizyonda gözüküyor.

Kredi kartında gözüktüğü zaman itiraz dilekçesi oluşturabilirmişim hackerlar parayı çekiyor. 10 tane farklı hesapta parayı döndürüyorlar biz daha şikayetçi bile olamıyoruz! Ek olarak Türk web sitelerinden birisinden veriler sızdırıldı bu Steam kredi kartı boşaltma şikayetleri bir çok insanın başına gelmiş ve 60-70 yaş aralığında insanlarda var birkaç zincir marketten alışveriş yapıyorum bunun dışında e ticaret olarak iki popüler siteden alışveriş yapıyorum benim şüphelendiğim durum zincir marketlerden birisini hackleyip kredi kartı bilgilerimize ulaştılar ben zincir market müşteri temsilcisini aradığımda sunucunuza saldırı oldu mu diye sorduğumda saldırı olmadı güvenlikli sistemlerimiz var deyip geçiştiriyorlar.

Zaten hiç birisini bunu da kabul etmez bize gelen saldırı sonucu veri ihlali oldu. Herkesin kart bilgisi sızdırıldı dese milyonlarca lira ceza ödemesi lazım ama bu şirketler ne yapıyor saldırı yiyip hacklenseler bile dışarıya verilerimiz sızdırıldı diye beyanda bulunmuyorlar.

Olayın üstünü örtüyorlar.

profile profile
Fatih
Fatih
21 Mayıs 2023 18:10

İlk olarak, yaşadığım olayın üzerinden 3 gün geçti ve bankadan hiçbir yardım veya destek alamadım. Ancak, Steam ile iletişime geçerek kart bilgilerimin çalındığını bildirdim ve işlemleri iptal ettirdim. Steam yetkilileri bana, paranın birkaç hafta içinde bankaya iade edileceğini eğer iade edilmezse tekrar iletişim kurmam gerektiğini söyledi. Ziraat Bankası ile ilgili olarak, işlem provizyonda olduğu için şikayet kaydı bile oluşturamadım. (Bu durumda itiraz dilekçesi açamıyorum.) Öte yandan, İsviçre'deki arkadaşımın da kart bilgileri çalındı ve Hong Kong'dan bir alışveriş denemesi yapıldı, ancak banka hızla işlemi bloke etti. Banka bu durumu nasıl anladı diye merak ediyorsanız. Arkadaşım, İsviçre'deki bir marketten alışveriş yaptıktan sonra Hong Kong IP'li bir bilgisayardan yapılan alışveriş denemesi şüpheli bir işlem olarak algılandığı için banka hemen işlemi bloke etti. Bankacılık sistemlerimiz hareket halindeki parayı durdurma konusunda yetersiz ve umarım Türkiye'deki bankacılık sistemleri Avrupa bankacılık sistemlerine daha hızlı bir şekilde entegre olur. Ziraat Bankasına sormak istediğim bir soru Hırsızın çaldığı parayı benim faiziyle geri ödemem ne kadar etik?

27 Temmuz 2023 09:23
Hasan sonuçtan hiç memnun değil

12 Eylül 2023 23:46
İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

02 Mayıs 2024 22:00

27 Mayıs 2023 19:51
Ziraat Bankası Hiçbir Alaka Olmadan Hesabımdan Para Çekilmiş Olması
Sabina sonuçtan hiç memnun değil

23 Eylül 2024 11:26

Ziraat Bankası Kategorileri