Yapı Kredi BANKASI'NIN Usulsüzlükleri 15.05.2024!

16 Mayıs 2024 08:32

Değerli arkadaşlar,

15 Mayıs 2024 tarihinde üst üste yaşananlar;

- 15.05.2024 tarihinde hesabıma sabah 2.500 TL para geldi ve Yapı Kredi Bankası "Muhasebe Masrafı" açıklamasıyla 880 TL paramı kesti.

- Bu kesinti yaşandığı için 900 TL daha hesabıma transfer ettim ve 850 TL ödeyerek aldığım 45 Euro'yu kendi hesabıma SWIFT ettim. İşlem masrafını ve 'Muhasebe Masrafı' ödemiş olmama rağmen bu SWIFT bana eksik ulaştı. 45 Euro değil, 21 Euro geldi.

- Ancak kesilen 45 Euro'dan kesilmiş olan 24 Euro adına bir dekont mevcut değil.

- Elimde sadece aldığım hesabıma yurt içi yapılan TL transferi adına, aldığım Euro dövizi adına, Muhasebe Masrafı adına, SWIFT işlemi masrafı adına ve aldığım 45 Euro'nun hesabımdan çıktığına dair dekont mevcut. Kestiği 24 Euro'nun ne mevcut dekontlarda açıklaması yapıldı, ne de ayrı bir dekont verildi.

- Yurt dışında yaşadığım için çevrimiçi yoldan hemen yazarak ulaştım kendilerine ve bunun yasal olmadığını hatırlattım.

- 'Sizi arayacağız' dediler ve aranmak istediğim numarayı aldılar ama aramadılar... (Okuduğuma göre bu usulsüzlüğü çok kişiye yapıyorlarmış.)

- Bunlar yaşanırken kendileriyle yaptığım tüm görüşmeleri belgeledim ve dökümanlarımı kaydettim.

- Ayrıca hastanedeydim. Bu nedenle zamanım olmadığı için hesabıma hemen 2.000 TL daha transfer ederek 31 Euro aldım ve tekrar 850 TL masraf ödeyerek aynı gün valörlü şekilde parayı SWIFT ettim.

- İkinci defa yolladığım 31 Euro aynı şekilde hesabımdan çıktı ama bana 6 Euro olarak yine 25 Euro eksik ulaştı. Masrafını ödediğim bu işlemde de kesilen 25 Euro'nun aynı şekilde dekontu verilmedi ve belirtilmedi.

- Tekrar Yapı Kredi Bankası'na yazdım ve bu defa kayıt oluşturun dediler ama zaten sabah yapılan usulsüzlük için oluşturmuştum.

Toparlayalım;

15.05.2024

1) 880 TL (Muhasebe Masrafı)

2) 850 TL (ilk SWIFT işlem masrafı)

3) 24 Euro (masrafları ödenmiş ilk SWIFT adına dekontsuz kesilen para) (839 TL)

4) 850 TL (ikinci SWIFT işlem masrafı)

5) 25 Euro (masrafları ödenmiş ikinci SWIFT adına dekontsuz kesilen para) (874 TL)

- Toplam kesilen = 4.293 TL

- Bu masraf sonucunda Polonya hesabıma ulaşan miktar = 28 Euro. Yani lira karşılığı 979 TL.

- Aramadılar...

*Hala 24 + 25 = 49 Euro'nun dekontu yok.

Ben beklemeden belgelediğim görüşmeleri, işlemlere dair dökümanları toparlayarak avukatımla yasal süreci başlattım. Yapı Kredi Bankası'nın bu usulsüzlüğünün hesabını yargı karşısında soracağım.

Yapı Kredi Bankası'ndan kaçının.

Mahkemede görüşmek üzere, Yapı Kredi Bankası...

14 Şubat 2024 01:50
Anıl sonuçtan hiç memnun değil

19 Mart 2025 09:49
Yapı Kredi Bankası'ndan Onaysız Ve Haksız Kesintiler
Yapı Kredi Bankası'ndan Onaysız Ve Haksız Kesintiler

23 Nisan 2024 21:40
Yapı Kredi Bankası Gizlice Para Alıyor
Doğan sonuçtan hiç memnun değil

20 Şubat 2024 00:25
Yapı Kredi 3 Yıl Önceki Kur Dönüşüm Farkı Tahsilatı
Yapı Kredi 3 Yıl Önceki Kur Dönüşüm Farkı Tahsilatı
Cemal sonuçtan hiç memnun değil

02 Haziran 2025 12:35
Yapı Kredi Bankası Kategorileri