Hasan sonuçtan hiç memnun değil

THY Yazıklar Olsun. İndirimli Bilet Alınca Transit Yolcu Olmuyormuşuz (! )

THY Yazıklar Olsun. İndirimli Bilet Alınca Transit Yolcu Olmuyormuşuz (! )
Hasan
01 Nisan 2024 23:44

14-19 Nisan 2024 tarihleri arasında sekiz kişilik bir öğrenci-öğretmen grubu ile İtalya'ya Erasmus projesi için gideceğiz. Türk Hava Yolları'nın iç hatlarda indirim kampanyasından faydalanarak biletlerimizi aldık; ancak internet sitesinde ve uygulamada bir sıkıntı yaşandı. Antalya'dan doğrudan Roma'ya bilet aldığımızda iç hatlardaki indirimden yararlanamıyoruz. Bu nedenle 14 Nisan tarihinde önce iç hatlardan İstanbul Havalimanı'na, oradan da Roma'ya bilet almak zorunda kaldık. 19 Nisan tarihinde de yine iç hatlar indirim kampanyasından faydalanmak adına Katanya'dan İstanbul'a, İstanbul'dan da Antalya'ya bilet aldık. Kampanyaya katılabilmemiz için biletleri ayrı ayrı almak zorundayız; aksi takdirde uygulama indirimi kabul etmiyor. Ancak 19 Nisan 2024 tarihinde Türk Hava Yolları'nın TK2396 seferi ile saat 19:15'te Katanya'dan İstanbul Havalimanı'na ineceğiz. Buradan saat 23:55'teki uçuş ile İstanbul Havalimanı'ndan Antalya'ya döneceğiz. Arada bir saat on beş dakikalık bir süre var. Transit yolcu olarak değerlendirilmezsek, pasaport kontrolünden geçişimiz ve bagajlarımızı teslim alıp yeniden iç hatlara vermemiz uzun bir süre alacak ve iç hatlar uçuşumuzu kaçırma ihtimalimiz yüksek. Transit yolcu olarak değerlendirilip bagajlarımızın iç hatlara doğrudan teslim edilmesini ve bize yardımcı olunmasını istemek için Türk Hava Yolları'nın Yardım bölümünden geri bildirim yaptım. Geri bildirim numaram TK10594119'dur. Devletimizin hava yolu şirketinin bize yardımcı olacağını umuyorduk. Ancak tarafıma yapılan geri bildirimde, uçuşlarımızın birbiriyle bağlantılı olmadığı ve bize yardımcı olunmayacağı belirtildi. Durumun böyle olup olmadığını teyit etmek için Türk Hava Yolları'nın sitesinden 19 Nisan günü için indirimsiz Katanya-Antalya biletine baktım. İndirimsiz bilet alındığında, iki uçuşumuzun bağlantılı olduğu görülüyor. Türk Hava Yolları'nın öğrencilere tanıdığı haktan faydalanmak adına indirimli bilet aldığımızda ise uçuşlarımız bağlantısız kabul ediliyor. Bu ülkenin çocuklarına yardımcı olmak adına bagaj transferini sağlamak bu kadar zor olmamalı. Uçağı kaçırıp gece geç saatte bir grup çocuğu havaalanında mağdur etmenin Türk Hava Yolları şirketine ne kazandıracağını anlayamıyorum. Yoksa 'Uçağı kaçırırlarsa yeniden bilet satarız.' diye mi düşünülüyor? Ekte, indirimsiz uçak bileti almak istediğimizde, aldığımız biletlerin nasıl bağlantılı uçuş olarak değerlendirildiğini gösteren ekran fotoğrafını ekliyorum.

Musa sonuçtan hiç memnun değil

Musa
19 Nisan 2024 21:42
Seylan sonuçtan hiç memnun değil

Seylan
29 Temmuz 2024 12:57
Eylul sonuçtan hiç memnun değil

Eylul
11 Aralık 2023 23:01
Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Gökhan
10 Nisan 2024 18:12