THY Tehirli Kalkışta Check-in Mağduriyeti

Emel
11 Mayıs 2023 12:12

1 Mayıs 17.40 TK 7671 Paris-Sabiha Gökçen dönüşlü uçağımız vardı. 27 Nisan günü uçağın iptal edildiğine dair mesaj geldi (ki bunun en az 2 hafta önce bilgilendirilmesi gerekir) müşteri hizmetlerini aradım 17.55 olan tk1834 Paris- İstanbul Havalimanı dönüşlü uçağa aktarıldı. Ve ilk mağduriyet yaşatıldı. 1mayıs 17.55te olan uçuşumuz için saat 15.30 civarı Paris'te havaalanındaydık. 15.50 de uçuşunuz 1. Saat 5dk tehirli gerçekleşecektir THY dan mesaj geldi. Bunun üzerine check-in işleminin o yeni uçuş saatine göre olacağı düşüncesiyle 17.15 gibi check-in işlemini yapmak istedik check-in işlemleri bittiği için uçak orada olmasına rağmen ne dediysek ikna edemedik kimse bize yardımcı olmadı. Bizi ertesi gün için 21bin tl'ye yeniden bilet almak zorunda bırakıldık. THY inanılmaz bir mağduriyet yaşattı.
Tehirli uçuşlarla ilgili check. İn işlemlerinin ilk uçuş saatine göre yapılmasına yönelik hiçbir bilgi hiçbir yerde yok. Sadece genel bir bilgiyle (chech-in işlemleri uçağın tarifeli kalkış saatine göre yapılmaktadır) açıklama yazıyor. Bu bilgi kesinlikle açıklayıcı değil tehirli uçuş diye belirtilmesi gerek. Normal de tabii ki check-in işlemlerinin tarife kalkış saatine göre olduğunu biliyoruz. Yuvarlak cümlelerle mağduriyet oluşturuyor. Madem check-in işlem saati değişmiyor bizi saatlerce gecikmeden dolayı havalimanında bekletecekler neden mesajla yanıltıyorlar. Ya da madem mesajla bilgilendirmeyi önemsiyorlar neden bütün gecikmelerde mesajla bilgilendirme yapmıyorlar. Firmanın farklı uygulaması yüzünden ciddi anlamda maddi manevi mağduriyet yaşadık.

Yurt dışı uçuşlarımızda THY tercih etme nedenlerimiz vardı bu yaşadığımız olumsuz durumla bütün fikrimiz değişti. Firma sadece özür dileyerek sorunu çözdüğünü düşünüyor. Kendileri her türlü mağduriyet oluşturuyor (Havalimanı değişikliği, geç kalkışlar) ama çözüm yok. Gerekli her platformda THY nın yaşattığı bu problemi aktaracağım

Suna sonuçtan hiç memnun değil

Suna
07 Haziran 2023 02:39
THY Uçuş İptali

Özge
28 Ekim 2023 12:09
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Yusuf
29 Haziran 2024 14:04
THY Uygulama Hatası Nedeniyle Uçuşumu Kaçırdım Ve Mağdur Oldum.
THY Uygulama Hatası Nedeniyle Uçuşumu Kaçırdım Ve Mağdur Oldum.
Onur sonuçtan hiç memnun değil

Onur
27 Temmuz 2023 16:37
Melih sonuçtan hiç memnun değil

Melih
22 Mayıs 2023 23:25