Şebnem sonuçtan hiç memnun değil

THY Sitesinde Başka Firma Bilet Satışına Yönlendirmesi

Şebnem
13 Mart 2024 09:47

Türk Hava Yolları firmasından Milano-İstanbul çift yönlü geliş-gidiş uçak bileti almak üzere siteye giriş yaptım. Sitede bilet alımı yapılan bölümde, en alt satırda fiyatı düşük olarak gözüken 'Ajet' ibaresi bulunan bir seçenek vardı. Türk Hava Yolları'nın sitesinde bu seçeneği gördüğüm için bilet satın aldım. Ancak sistem beni bilet alımı sırasında Ajet bölümüne yönlendirdi. Fiyatın cazip olması nedeniyle bu biletleri satın aldım. Fakat bilet satın aldıktan yaklaşık 1-2 saat sonra internette yaptığım araştırmada, Anadolu Jet olduğunu düşündüğüm firmanın Türk Hava Yolları ile ilişkili olmadığını fark ettim. Türk Hava Yolları'na telefon ederek bilet hakkında bilgi istediğimde, bana bu firmanın kendilerine ait olmadığını ve herhangi bir işlem yapamayacaklarını söylediler. Firmanın fiyat bilgilerinin neden kendi sistemlerinde yer aldığını ve insanları neden yanılttığını sorduğumda ise 'Bu yeni bir firma, bizimle bir ilgisi yok' yanıtını aldım. Bana sadece Ajet firmasının telefon numarasını verdiler. Firmaya telefonla ulaşmam iki saati buldu ve biletimi oldukça düşük bir ücret karşılığında iade ettiler. Uçaklarının modeli hakkında bilgi istediğimde herhangi bir yanıt verilmedi. Ayrıca bu firmanın uçuş bilgileri Enuygun veya Skyscanner gibi web sitelerinde yer almıyor. Uçuş güvenliği konusunda endişelerim var; sonuçta insan hayatı söz konusu. Türk Hava Yolları'nın sitesinde, kendileriyle ilgisi olmadığını belirttikleri bir firmanın uçuşlarının yer alması ve insanları yanıltması, Tüketici Hakları açısından kabul edilemez. Bu siteden, fiyatına bakarak 'Ajet' olarak belirtilen bölümden bilet satın alırsanız yanıltıldığınızı bilin. Ücret iadesinin de 13.500 TL'lik bilet ücretinin ancak onda biri kadar yapıldığını belirtmek isterim. Bu durumun ne kadar dürüst olduğunu sizin takdirinize bırakıyorum. Yakınlarınızı bu konuda uyarın.

Duygu
23 Ekim 2025 19:26
Necla sonuçtan hiç memnun değil

Necla
08 Ağustos 2025 08:44