THY Koltuk Seçiminde Son Saat Değişim (Check-in Yapılmasına Rağmen)

Sinem
08 Ağustos 2023 21:48

Pazar (06.08.2023) gününe almış olduğum bilette koltuk seçimi olarak pencere kenarı (41A) olarak iki hafta öncesinden biletimi satın almıştım. Uçuştan 23 saat öncesinde (05.08 gecesi) internet üzerinden check-in işlemlerimde de koltuk seçiminde herhangi bir değişiklik yapmadan aynı pencere kenarı koltuğun olduğunun teyidini de sistem üzerinden görüntüledim. Check-in işleminden sonra oluşturulan biniş kartında da aynı şekilde koltuk numarası (41A) doğru yazılıydı.

Uçuş için havalimanına 2 saat öncesinde gelmiş olup bagaj teslimi etmeden biniş kartımı çıktı almak adına check-in kiosk cihazında bilgilerimi girdiğimde koltuk numarasında değişiklik olduğunu ve orta sıra koridor yanına yerleştirildiğimi fark ettim (41D). Bu durumdan dolayı 20 dakika sıra beklemek zorunda kaldım. Bagaj teslim yerinde bu konu hakkında kontrol edecekleri belirtildi ve benim ilk aldığım koltuğun dolu olduğunu belirttiler. Başka pencere kenarı koltuğun müsait olmadığını da belirttiler. Fakat onlardan "2 hafta öncesinden alınan koltuğun neden son anda değiştirildiği" hakkında cevap vermelerini istediğimde, makul bir cevap veremediler ve sadece artık o koltuğun dolu olduğunu söyleyerek geçiştirdiler. Bu durum şikayetlere bakan personele yönlendirmeyi tavsiye ettiler fakat şu an çok meşgul olduğunu belirttiler, uçuşuma 1 saat kalmışken yardımcı olacak personele danışamazdım aksi takdirde uçuşuma geç kalırdım. Genel olarak böyle bir durumun yaşanmamış olması gerekiyordu.

Uçağa bindiğimde 41D yerime geçtim ve check-in'de rezerve ettiğim ve 2 hafta öncesinde seçtiğim koltukta bir kabin memuru ve yanında da bir aile bireyi vardı.
Herhangi bir müşterinin önceden aldığı koltuğun son vakitlerde bir başkasına (kim olursa olsun! ) verilmesinin uygun olduğunu düşünmüyorum. Bu durumda uygun fiyatlı bilet satın alabilirdim ve benim yerime sistem tarafından koltuk atanabilirdi.

THY Para İadesi Uçak Kaçırma

Ceren
13 Ağustos 2024 15:14
THY Para İadesi Uçak Kaçırma
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Zeynep
07 Eylül 2023 21:32

Ufuk
15 Temmuz 2023 09:23
Evrim sonuçtan hiç memnun değil

Evrim
10 Haziran 2024 15:32