Özlem sonuçtan hiç memnun değil

THY Bilet Hatasına Üretilemeyen Çözüm

Özlem
21 Aralık 2023 19:18

Kızıma ve kendime Miles&Smiles üyeliği yaparak 2 bilet almaya çalıştım. Benim üyeliğimde de kızım kayıtlı olduğundan yanlışlıkla iki bilet de kızım adına düzenlenmiş. Durumu uçuşa 12 saat kala check-in yapmak isterken fark ettim.
Fark edince hemen çağrı merkezini aradım. Konuştuğum müşteri temsilcisi isim düzeltmesi için geri bildirim yapmam gerektiğini ve kimlik fotoğraflarını yüklememi söyledi. Fotoğrafları da kontrol edip kendisi de durumun aciliyetini belirten mail attığını söyledi. Muhtemelen 1-2 saat içinde dönüş olur dedi.
Uçuşa 12 saatten az kaldığı için sabaha kadar uyumayıp geri dönüş bekledim. Bu arada 5 kez daha çağrı merkezini arayarak durumu öğrenmeye çalıştım. Konuştuğum müşteri temsilcileri de durum aciliyetini mail atarak tekrar tekrar bildirdiler. Müşteri temsilcilerinden biri talebimin son aşamada olduğunu, diğeri böyle durumlarla sık karşılaştıklarını, durumun muhtemelen düzeltileceğini söyledi. Ancak hiçbir müşteri temsilcisi Türk Hava Yollarının kural gereği isim değişikliği yapmadığını söylemedi. Ve hiçbir çözüm üretmedi.
7. Konuşmamı saat 07.47’de yaptım. Konuştuğum arkadaş da bu saate kadar dönüş olmadıysa çözümün yetişmeyeceğini söyledi. Kızımın tek başına uçma şansı olmadığı için yeni bilet daha almak durumunda kaldım. Daha önce aldığım biletlerden birinde bagaj ve yemek hakkı vardı, diğerinde sadece kabin bagajı vardı. Müşteri temsilcisi bagaj ve yemek hakkı olan, daha pahalıya aldığım bileti açığa almanın daha avantajlı olduğunu söyleyerek bu bileti açığa aldı. Ben de son dakika açığa alınan biletten daha pahalı bir bilet daha aldım.
Oysa ki THY kural gereği isim değişikliği yapmıyormuş. İsim hatası durumunda da en ucuz bilet ücretini iade ediyormuş.
THY uçuşa 12 saat kalmasına rağmen geri dönüşü 4 gün sonra yaptı. Şimdi bana kullanmadığım bagaj hakkı olan biletin ücreti yerine, kullanmış olduğum en ucuz biletin parasını iade edebileceğini söylüyor. Bana doğru bilgi verilmiş olsaydı, düzeltme yapılmayıp en ucuz biletin iadesinin yapılabileceğini bilseydim zaten son dakika aldığım yeni aldığım bilette de en uygun olanı seçerdim. Sabaha kadar stres içinde beklememin bir karşılığı yok, isim düzeltmesi yapılmadığı için son dakika daha pahalı bilet alarak uğradığım maddi zararı da geçtim. En azından tüketici olarak kullanmadığım biletin ücretinin iadesini bekliyorum.

Berfu sonuçtan hiç memnun değil

Berfu
23 Ağustos 2023 00:09
Türk Hava Yolları Tarafından Mağdur Edilen Kaçıncı Kişiyim?
Pelin sonuçtan hiç memnun değil

Pelin
03 Temmuz 2023 14:01
Aslı sonuçtan hiç memnun değil

Aslı
15 Haziran 2023 17:13
Funda sonuçtan hiç memnun değil

Soyadı Düzeltme Talebim İçin THY Müşteri Hizmetlerinden Hızlı Ve Net Çözüm Alamıyorum

Funda
06 Mayıs 2025 23:18
Nadire sonuçtan hiç memnun değil

Nadire
16 Temmuz 2025 06:13