Miles And Smiles Upgrade Sorunu

Abdullah
16 Şubat 2024 05:01

Yaklaşık 10 yıldır Miles & Smiles üyesiyim. Son 6-7 yıldır da Elite Plus statüsüne sahibim. Bu statüden dolayı edinmiş olduğum yılda 2 defa ücretsiz kabin yükseltme hakkım var. Ayrıca kazandığım Bonus millerle de upgrade yapabiliyorum. Ancak fark ettiğim üzere son zamanlarda sistem yalnızca son dakika upgrade yani havalimanına gitmeden kontuar başında olmadan upgrade yapamaz hale geldi. Bunun son dakikaya kadar business kabini için paralı satış yapalım boş yer kalırsa upgrade yaparız mantığıyla yapıldığına ihtimal vermek istemiyorum ki; bu sadakat programı olan Miles & Smiles üyeliğinin ve statülerinin edinilmiş haklarını ve kazanılan millerin ne amaçla kazanıldığını sorgulatır nitelikte bir durum olur. Bu durumdan şikayetçi olan ancak şikayetini dile getirmeyen, şikayet etsem de bir şey değişmeyecek mantığıyla şikayetini yazmayan onlarca insan olduğunu biliyorum. Lütfen bu şikayetimin yalnızca belli başlı bir uçuş için olduğunu düşünmeyin, çünkü hemen hemen tüm uçuşlarda bu durum geçerlidir. Neden ben 3 ay önce veya 6 ay önce almış olduğum bileti o anda upgrade yapamıyorum? Eğer business kabinde müsait yer varsa neden son dakikaya kadar bekletiyor sistem? Daha önce böylesine bir sorun yokken neden son yıllarda böyle bir durum oluştu? Bunların izahatını detaylı bir şekilde yazılı olarak yaparlarsa sevinirim.

profile profile profile

Onur
Onur

Merhaba, ben, Elite Plus üyesi olarak 7-8 yıldır Türk Hava Yolları'nın (THY) müşterisiyim. THY'nin başlangıçta fark edilmeyen ancak uzun bir süredir ücretsiz upgrade hakkını kullanma imkanı tanımayan bir uygulama başlattığını gözlemledim. Boston-Ankara uçuşları yapıyorum ve THY millerim tükendikten sonra tekrar Star Alliance üyesi olan Lufthansa ile uçacağım. Bu rota için hem ekonomik hem de Boston-Frankfurt aktarmasında Premium economy sınıfında uçma şansım var. THY'nin orta sınıf ekonomi bilet fiyatına Premium ekonomi uçma olanağını sunmaları dikkat çekici. Ankara'ya uçacak bir yolcu için sadece İstanbul yerine Frankfurt'ta aktarma yapmak var. Değişen bir şey, artı İstanbul yerine Frankfurt tan geldiğiniz zaman valizinizde elit Plus olarak daha erken gelecektir. Yüksek sınıf ekonomi bileti almak durumunda kalırsanız, Lufthansa'nın business class seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Erkay sonuçtan hiç memnun değil

Elite Plus Üyeliğimin Avantajları Neden Kısıtlandı?

Erkay
09 Nisan 2025 18:12
Elite Plus Üyeliğimin Avantajları Neden Kısıtlandı?

THY Elite Plus Üyeliği Avantajları Erişilemez Hale Geldi

Emre
18 Ekim 2024 16:02
Erhan sonuçtan hiç memnun değil

Erhan
19 Haziran 2023 18:21