Mehmet sonuçtan çok memnun

Siemens Paslanma Sorunu İle Güvenimizi Sarstı

24 Ocak 2024 18:07
Mehmet'in Teşekkür Mesajı
“Siemens Genel müdürlük, Siemens müşteri hizmetleri, Adana Teknik Servis bölge müdürü Ahmet Soyubelli ve teknik servis ekibine teşekkür ederim.”

Güvenerek aldığımız Siemens bulaşık Makinesi paslanmaya başladı.
3 yıl kadar önce aldığımız iQ300 model bulaşık makinesi paslanmaya başladı. Dün teknik servis geldi, kullanıcı kaynaklı bir arıza değil makineden kaynaklı arıza dedi ve rapor tuttu. Kapak değişmesi lazım dedi. Bende fabrika üretiminden kaynaklı arıza ise niye tamamen değişmiyor dedim. Daha sonra Siemens müşteri hizmetlerini arayarak kullanıcı hatası değil, firmanıza güvenerek aldım ama paslanmaya başladı, fabrikasyon hatası ise niye yenisi ile değişmiyor dedim. Kesinlikle kapak değişir, kesin ve net dediler, yenisi ile değişmez dediler. Siemens güvenimizi sarstı. İnternette de aynı sorunu yaşayanlar var. Bu modeliniz de sorun varsa toplatın değiştirin hepsini. Müşteri kaybetmeyi seviyor sanırım Siemens. Kardeşimde Siemens buzdolabında paslanma sorunu yaşadı ve Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu ve değişim yapıldı. İnsanların güvenini kazanmak kolay değil ki Siemens gibi bir firmayı tercih ettik ama demek ki bu güvene layık değiller. Paslanma yapıyorsa cihazınız ki birçok şikayet var, kapağını değiştirdiğiniz halde yine paslanan var. Demek ki fabrikasyon hatanız var ve niye kullanıcılara çözüm üretmiyor da sorun yaşatıyorsunuz. Paslanan bulaşık Makinesinin yenisi ile değişimini istiyorum. Kapak değişimi dayatmanızı kabul etmiyorum. Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvuracağım. Sosyal medyadan da başvuracağım. Hakkımızı istiyoruz, Siemens kullanıcılarının paslanma şikayet sorunlarını çözün, Siemens gibi bir firmaya paslanma sorunu yakışmıyor, Siemens kendine yakıştırıyorsa bilemem.

25 Ocak 2024 09:13 (Şikayetten 15 saat sonra)

25 Ocak 2024 09:49

Bugün 09.38 gibi Siemens müşteri hizmetleri aradı. Kapak değişimi yaparız dediler. Bende paslanan bir cihaz yapmışsınız, cihazınız sorunlu dedim. Zaten cihazda sorun olduğunu için kapak değişimi yapıyoruz yoksa ücretli değişim olurdu dediler. Bende kapak değişimini kabul etmiyorum, paslanan cihazınızın yenisi ile değişimini istiyorum dedim. Kapak değişimi için direttiler ve Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım dedim. Bu yoldan ilerlemek istiyorsanız siz bilirsiniz dediler. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım artık. Bir noktada iyi oldu bu firmayı tanımak. Yeni buzdolabı alma durumumuz var, hiç olmazsa müşterilerini mağdur etmeyen firma bulmak lazım. İnternete bakın Siemens paslanma sorununa demek ki paslanma sorununu çözememişsiniz. Üründe arıza olabilir ama paslanma sorunu farklı bir durum. Siemens olarak paslanma sorunu üzerine müşterilerine çözüm üretmesi lazım. Yemin ederim başka markada duymadım paslanma sorunu. Hayırlısı hayırlı şekilde olsun. Her sorun bir fırsattır.

25 Ocak 2024 14:44

Biraz önce Siemens müşteri hizmetleri aradı. Bekleyin talebiniz değerlendirilecek denildi. Haydi hayırlısı, hayırsızsa dahi Allah hayırlı ya çevirdin ve hayırlı etsin

25 Ocak 2024 15:02

Müşteri hizmetleri biraz önce aradı. Ücretsiz kapak değişiminde diretiyorlar. Artık Tüketici Hakem Heyeti'ne gideceğim. Artık Siemens ve Bosch a da elveda diyeceğim. Siemens ve Bosch uda almam ve aldırtmam. Almanya ya da yazayım. Siemens müşterisi ile savaşmak istiyor demek ki. En fazla bulaşık makinemden olurum garanti bittikten sonra zaten daha 4 yılı var. Sonra müşteri kaybedersiniz sayın Siemens ve Bosch. Tüketici Mahkemesinde görüşmek üzere.

23 Mayıs 2024 21:05

Tüketici mahkemesini kazandım. Yeni ürün ile değişim kararı çıktı. Yaklaşık 2-3 hafta oldu Tüketici Hakem Heyeti kararı çıkalı. Kazandım hamdolsun.

23 Mayıs 2024 21:37

SN235100NT iQ300 inox paslanan bulaşık makinemdi. Tüketici Hakem Heyeti değişim kararı verince bu model üretimden kalkınca muadili olan SN23II62MT iQ300 modelini görün beğenirseniz onay verin diye bölge müdürlüğü aradı. Bende başka model olabilir mi dedim, olur ama fiyat farkı olursa ona göre işlem yapmamız gerekir dediler. 2 model belirleyin ve ona göre bize bildirin ve değerlendirelim dediler. Tamam dedik. Ve SN23EW60KT iQ300 beyaz ve SN23EW62KT iQ500 beyaz modellerini Siemens müşteri hizmetlerine bildirdik. İQ300 olan modeli yokmuş ve SN23EW62KT i500 beyaz modeli fabrika stoklarına giriş yapacak biraz bekleyeceğiz, ona göre gelince fabrikadan bulunduğunuz şehirdeki teknik servise gelecek, size mesaj gelecek ve eski cihazı alıp yenisini vereceğiz dediler. Ve fiyat farkı azda olsa varmış ama müşteri hizmetleri onu ödememeniz için görüşeceğim dedi ve hiç para ödemeden sağ olsun değişim oldu. Ve bugün cihazımız geldi ve kuruldu. İnox almadık beyaz renk aldık. Ayrıca 4 yılın üstünde garantimiz vardı, yeni cihaz olunca 549 TL öderseniz 3 yıl daha garanti yapılır dedi teknik servis, 3 yılda garanti yaptırdık, 7 yıl gibi bir garantimiz oldu. Siemens Tüketici Hakem Heyeti kararlarına çok saygılı bir firma. Ve direk üst model veriyor, ayrıca farklı model seçme hakkında sunuyor. Siemens e teşekkür ediyorum, ayrıca Adana Siemens Bosch Profilo Teknik servis bölge müdürü Ahmet Soyubelli ve teknik servis ekibine de çok teşekkürler.

23 Mayıs 2024 21:41

Başta Siemens Bölge müdürlüğü, Siemens müşteri hizmetleri, Adana Siemens Teknik servis Bölge müdürü Ahmet Soyubelli ve teknik servis ekibine çok teşekkürler.

24 Mayıs 2024 09:11

Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

09 Ağustos 2023 00:06
Siemens İnox Model Paslanma
Siemens İnox Model Paslanma
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

24 Ekim 2025 23:08

09 Eylül 2023 13:09