Ahmet sonucu yetersiz buldu

Siemens Ev Aletleri IQ700 Çamaşır Kurutma Makinesi: Sürekli Arıza Ve Yetersiz Servis

11 Haziran 2024 18:49

11.05.2024 tarihinde Siemens IQ700 marka çamaşır kurutma makinesi evimize kuruldu. 1 ay dolmadan makine arızalandı. Makinenin açma tuşuna bastıktan sonra dijital olan göstergelerin ışıklanması ve gözükmesi gerekiyor, açma tuşuna basınca sadece kazanın iç ışığı yanıyor ve göstergeler aktif hale gelmiyor. Özetle makine çalışmıyor.
Servisten gelip baktılar, kurulum yapan ekibin taktırdığı akım düzenleyici priz sebebiyle arızanın olduğunu söyleyip onu çıkarıp makineyi çalıştırıp gittiler. Aynı gün akşam aynı arıza tekrar etti, makineyi şu an kullanamıyoruz. Siemens'e dün tekrar arıza bildirimi yaptım fakat bugün sistemden arıza kaydına bakınca arıza kaydımın oluşturulmadığını öğrendim, bugün yeni kayıt oluşturdum. Sorunumun çözülmesini bekliyorum. En üst segment ürün alıp 1 ay içinde arıza ile uğraşmak istemiyorum. Ya arızamın kalıcı olarak çözülmesini ya da ürünün geri alınarak ücretimin iade edilmesini talep ediyorum.

Saygılarımla

12 Haziran 2024 09:27 (Şikayetten 14 saat sonra)

13 Haziran 2024 11:14

Şikayetim ile ilgili servis geldi, sigortadan elektriği kesip açtıktan sonra makine çalıştı. Prize gelen akım dalgalanmasından kaynaklı (Türkiye'deki bütün şebeke elektriğinde olan olağan bir dalgalanmadan bahsediyorum, benim evimdeki prizde ve gelen elektrikte bir sıkıntı yok) böyle bir arıza olabileceğini söylediler, şu an geçici bir çözüm ile sorunum çözüldü. Bundan sonrasında arıza tekrarlar ise sigortadan açma kapama gibi bir yol benim için kabul edilebilir değil, kurutma makinesinin buna göre tasarlanmış olması gerekirdi. Umarım arıza tekrarlamaz, tekrarlar ise bilgilendirme yapacağım. İlgilendikleri için Siemens genel müdürlüğünden arayan arkadaşa teşekkür ederim.

06 Eylül 2024 20:26

Şikayetim devam ediyor, cihazımın kalıcı şekilde probleminin çözülmesini ya da cihazımın iade alınmasını talep ediyorum

07 Eylül 2024 09:26

Ns Tatlı
Ns Tatlı

Aynı sorunu yaşamaktayım çözümü var mı? Kronik mi bu

Cenk
Cenk

Aynı durum mu bilmiyorum ama bende 2024 kasımda aldım. Home Connect üzerinden güncelleme yapınca düzelebilir diye düşünüyorum, isterseniz deneyiniz. Servis kurulum bu konularda çok bilgisiz. Aslında ekrana yazi gelmediğinde yazılımı arka planda işlemler yapabiliyor. Hone Connect e bağlayın kılavuza göre de tüm güncellemeleri sabırla yapın.

Süleyman sonuçtan çok memnun

24 Haziran 2024 18:48
"Teşekkürler"
Deniz sonuçtan çok memnun

01 Aralık 2023 12:21
"Değişim süreci içinde eve gelen servis elemanı arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bir ya da iki yıl evvel de çamaşır makinemle ilgili servis desteği almıştım, onlar da çok iyilerdi. Hepsine teşekkürler."
Ferhat sonuçtan hiç memnun değil

24 Haziran 2024 15:35

Siemens Ev Aletleri Kategorileri